Cei mai buni actori de karate care au apărut pe marele ecran

Având în vedere că luptele este primul sport din lume, nu este de mirare că oamenii sunt atât de interesați de arta luptei. Să fim sinceri, nu există nimic mai primordial decât să-i vezi pe oameni luptă pentru glorie, mai ales când o fac cu pricepere! Arte marțiale cu practici care necesită ani de zile pentru a stăpâni și chiar mai mult pentru a se traduce fără probleme pe un ecran.

Este unul dintre motivele pentru care oamenilor le place să urmărească întorsăturile de kung fu, mai ales dacă în ele sunt implicate legende precum Bruce Lee, Jackie Chan sau Michelle Yeoh. Unele dintre aceste nume vă pot părea familiare, dar altele vă vor face să navigați pe televizor pentru a vedea capodoperele lor.

Bruce Lee

Bruce Lee este unul dintre cei mai faimoși actori de kung fu, cu un palmares pe care îl cunoaștem de astăzi în domeniul artelor marțiale mixte sau MMA. Este considerat unul dintre cei mai influenți artiști marțiali din toate timpurile, aducând sportul în filme și creând o punte între emisfera estică și cea vestică.

Introducerea lui Lee în arta luptei a venit de la tatăl său, care a crezut că ar trebui să-l învețe cum să lupte corect. Dar influența asupra lecțiilor sale a venit când avea 16 ani, datorită lui Wing Chun. Din păcate, din cauza edemului cerebral, Lee a murit în 1973.

Jackie Chan

Când vine vorba de luptători de comedie, Jackie Chan se află în fruntea listei. În lumea cinematografiei. Chan este cunoscut pentru stilul său de luptă cu clovn, cu acrobații și utilizarea oricărui obiect ca armă. Stilul său nu a trecut neobservat de-a lungul anilor, el a apărut în peste 150 de filme.

Un specialist în film a menționat că Chan este poate una dintre cele mai recunoscute vedete din lume! Astăzi, Chan și-a permis cascadorilor săi să facă cele mai complicate cascadorii din filme, dar participă în continuare la marea majoritate a scenelor de luptă din filmele sale. El este căsătorit cu Joan Lin din 1982 și au împreună un fiu.

Bolo Yeung

Și-a început antrenamentul de arte marțiale când avea zece ani, Bolo Yeung este cunoscut drept unul dintre cei mai buni actori de film kung fu din toate timpurile. Spre deosebire de alți luptători de karate, Yeung a trecut la culturism, s-a înarmat fizic, ceea ce l-a determinat să aibă un rol de răufăcător în filme de-a lungul anilor 70 și 80, precum Enter the Dragon with Bruce Lee.

Nu se știu multe despre viața personală a lui Yeung. Dar știm că legendarul artist marțial s-a stabilit cu soția și cei trei fii, toți dornici să continue pe urmele tatălui lor și să devină un maestru.

Jet Li

Având în vedere că Jet Li a câștigat medalii de aur la Campionatele Chineze de Wushu la doar 12 ani, nu este de mirare că este considerat unul dintre cei mai buni artiști de arte marțiale din lume. Începând să se antreneze la vârsta de 8 ani, și-a convins rapid profesorii că era un tânăr talentat, motiv pentru care Li cunoaște diferite stiluri de wushu.

După ce s-a retras din competiții la vârsta de 19 ani, Li și-a continuat viața și este un actor apreciat care a apărut în mai multe filme în anii 1980 și 1990. Cel mai recent film al său a fost în 2020 în filmările de acțiune ale remake -ului filmului Disney , Mulan , în care joacă rolul împăratului Chinei.

Tony Jaa

Tony Jaa a crescut dorind să fie ca Bruce Lee, Let Li și Jackie Chan. Și-a studiat mișcările în filme și le-a exersat în aer liber, în câmpurile de orez ale tatălui său, până le-a perfecționat. A fost cascadorie timp de 14 ani înainte de a juca în filme.

Cariera sa a continuat și a devenit un actor de gen binecunoscut în filmele de kung-fu. Chiar și unul dintre eroii săi, Jackie Chan, a comentat că Jaa este „ cea mai completă vedetă de acțiune dintre toți ” când a fost întrebat de ce l-a recomandat pe tânărul actor pentru Rush Hour 3