Cei mai buni chitariști din toate timpurile

Cei mai buni chitariști din toate timpurile Cei mai buni chitariști din toate timpurile

Cu toții ne place o piesă grozavă care are instrumente care ne fac să ne dorim să ne topim. De cele mai multe ori, chitara principală ne captează cu adevărat și ne face să ne pierdem în ritmul muzicii.

Unii chitariști, totuși, nu sunt egali cu alții. Deci, mai jos, am clasat pe locul 33 dintre cei mai buni chitariști din toate timpurile. Uită-te la cine avem și vezi dacă ești de acord sau nu.

Jeff Beck

După ce și-a făcut propria chitară când era mai tânăr, Jeff Beck a continuat să uimească lumea cu ceea ce ar putea face ca o chitară obișnuită să sune și să facă. La sfârșitul anilor 1960, Jeff a format Jeff Beck Group și a lansat albume precum Rough and Ready, Truth și Blow de la Blow. Între 1990 și 2000, Jeff s-a stabilit în producția de albume și a lansat multe albume remarcabile. Apoi, în 2016, a ajuns din nou în prim-plan lansând un nou album intitulat Loud Hailer.

Steve Vai

Cântând cu artiști precum Alcatrazz, Ozzie Ozbourne și Frank Zappa, Steve Vai are o listă lungă de realizări ale chitaristului. După ce a plecat solo în 1989, Steve și-a lansat albumul de debut numit Passion and Warfare. De atunci, Steve a produs mai multe albume, a jucat în orchestre din întreaga lume, a compus zeci de coloane sonore, a făcut înregistrări pentru jocuri video și chiar a jucat în mai multe filme!

Jimi Hendrix

Jimi Hendrix a devenit un nume cunoscut pentru capacitatea sa de a înnebuni cu chitara. După ce s-a menținut sub radar timp de mulți ani, Jimi și-a format în sfârșit propria trupă în 1966 - Jimi Hendrix Experience. Această formație a redefinit ce muzică trebuia să fie cu ridicolele solo de chitară și riff-uri ale lui Jimi. A fost repede recunoscut ca fiind cel mai mare chitarist din toate timpurile și singurul motiv pentru care nu este numărul unu pe această listă se datorează vârstei tinere la care a murit.

Joe Satriani

Joe Satriani a început ca un simplu profesor de chitară din anii '70, care avea o pricepere în citirea și scrierea muzicii. În cele din urmă, a intrat într-o carieră solo, unde este considerat unul dintre chitaristii care se mișcă cel mai rapid în prezent. A debutat în 1987 cu lansarea albumului său Alien. Mulți ani mai târziu, el este încă la el cu cel mai recent album al său - intitulat What Happens Next - lansat în 2018.

 Eric Clapton

Eric Clapton este cunoscut și iubit în întreaga lume. Veți fi greu să găsiți pe cineva alături de care nu a jucat. În 1985 a cântat alături de mari la concertul World Aid după ce s-a alăturat grupului Cream în 1966. Este probabil cel mai cunoscut pentru hit-urile sale record, precum Cocaine și I Shot the Sherriff . Este un stăpân al unor rifturi uimitoare și poate lua cu ușurință orice competiție.

Jimmy Page

Jimmy Page ar putea fi ușor nemaiauzit înainte de anii 1960, când s-a alăturat lui Led Zeppelin. Dovedind rapid că este unul dintre cei mai buni când vine vorba de scrierea în rupturi, Jimmy a petrecut ani de zile cu trupa - care a considerat una dintre cele mai bune trupe din istorie. Timpul petrecut cu trupa i-a oferit șansa de a se dovedi într-o varietate de genuri, de la blues la clasic și tot ceea ce este între ele.