5 filme de top cu actori mai putin cunoscuti

5 filme de top cu actori mai putin cunoscuti 5 filme de top cu actori mai putin cunoscuti

Adesea, primul lucru pe care cineva il va intreba despre un film este „cine joaca in el?” Acesta poate fi factorul decisiv daca vizionam sau nu filmul, iar acest lucru demonstreaza puterea pe care o au vedetele. Cu toate acestea, exista o serie de filme in care protagonistii sunt actori mai putin cunoscuti dar a caror interpretare a fost una apreciata de critici. Sa vedem 5 filme de top cu actori mai putin cunoscuti:

5. The Pianist

O drama de razboi extraordinara ce are 8.5 nota pe IMDB. Pianistul este povestea unui stralucit pianist polonez care este obligat sa duca o viata de fugar pentru a scapa de deportare. Filmul este o drama teribila. Pianistul se chinuie sa traiasca printre ruinele Varsoviei, fugind intotdeauna de trupele naziste. Intr-un final, salvarea sa vine chiar de la un ofiter german. Este un film tulburator, ce te face sa te bucuri de viata, dar te face si sa-ti fie rusine ca esti om.

4. Leon

Un film vechi, dar cu un efect extraordinar asupra audientei, chiar si in ziua de azi. Are nota 8.6 pe IMDB. Un criminal innascut, Leon este invizibil, extraordinar de puternic si toata ziua isi ingrijeste planta, bea lapte si ucide. Aparent Leon este indestructibil, pana o fetita de doar 12 ani da buzna in universul sau si chiar in sufletul sau. Iubirea pe care i-o poarta Matildei, il face pe Leon sa sacrifice ce are mai de pret pentru ea.

3. The Book of Eli

Nu are o nota foarte mare pe IMDB 6.8, dar cred ca este un film bun. Eli (Danze Washington) este manat de credinta, sau mai degraba de un vis pe care l-a avut, inspre vest. In urma unui razboi catastrofal, lumea a devenit doar un imens pustiu, fara pic de vegetatie. Eli nu doreste decat pacea in aceasta lume si ca totul sa revina la forma la care era in trecut. Dupa multe peripetii Eli isi atinge scopul si duce cartea mult pretuita la locul potrivit. Chiar daca filmul nu este unul exceptional, Danzel joaca foarte bine!

2. Equilibrium

Christian Bale are rolul principal si in acest film. Filmul are pe IMDB nota 7.7. Considerandu-se ca razboaiele apar din cauza emotiilor si sentimentelor pe care oamenii le simt, un nou tip de regim dictatorial apare. Acest regim suprima emotiile si obiectele ce ne dau emotii precum cartile, arta, culorile, toate fiind interzise. Cei care fac infractiunea de a avea chiar si cel mai mic sentiment sunt executati. Pentru a urmari respectarea legii anumiti oameni sunt alesi sa urmareasca si sa elimine tot ce poate provoca sentimente, dar si pe cei care simt ceva. Fiecare persoana ce traia in acel loc era obligata sa ia zilnic doze de Prozium, drog ce afecta mintea, suprimand astfel emotiile. Cand Preston, unul dintre preotii ce pazeau respectarea legii, inceteaza sa isi mai ia doza de Prozium, actiunea filmului devine din ce in ce mai interesanta. Finalul este unul fericit.

1.The Help

O drama nominalizata la Oscar, ce are nota 8 pe IMDB. Aceasta drama emotionanta, dar in acelasi timp povestita cu umor ne da puterea de a crede in schimbari sociale. Povestea pune in valoare o relatie dezvoltata intre trei femei diferite, dar extraordinare, prietenie construita in jurul unui proiect ziaristic secret. Cele trei femei isi spun povestea, expunandu-se multor pericole. Acel proiect ziaristic sta la baza unor schimbari sociale, vocea celor trei femei fiind astfel auzita iar conditia femeilor de culoare din acea vreme fiind dezvaluita.