Romania dezvolta o noua staiune montana

  • Luni, 27 Iulie 2020
  • Turism
  • Publicat de
Valea Murotti Valea Murotti

Investitorii locali Alessio Karkhi si Nicu Hagivreta au inceput dezvoltarea Valea Murotti, un proiect turistic pe care isi propun sa il transforme in cea mai noua statiune montana din Romania. Proiectul este situat aproape de Varful Roman (1.850 metri), la 17 km nord de Horezu (judetul Valcea). Cu aplicatia distanta rutiera poti configura ruta auto exacta din locatia care te afli.

Alessio Karkhi, un investitor de origine irakiana, a fost implicat in mai multe proiecte imobiliare mari din nordul si sudul Bucurestiului. Partenerul sau, Nicu Hagivreta, detinea 50% din Dent Estet, cea mai mare retea locala de clinici stomatologice, pe care a vandut-o catre MedLife in 2017. SVN Romania este consultantul imobiliar al proiectului si broker exclusiv.

Prima faza a vaii Murotti va necesita o investitie de 10 milioane de euro si va cuprinde 74 de vile cu doua, trei si patru camere. O partie de schi cu o lungime de 800 de metri si o instalatie de teleschi este deja operationala, iar o a doua partie cu o lungime de 5.000 de metri si o instalatie de telescaun, va fi finalizata pana la sfarsitul anului 2021.

Cele 74 de vile vor fi finalizate in primul trimestru al anului 2021 (39 de unitati) si la sfarsitul anului 2021 (35 de unitati). In prima faza a proiectului vor fi incluse doua restaurante si un hotel cu spa, piscine si sala de gimnastica. Toata infrastructura necesara va fi finalizata si in primul trimestru al anului viitor.

In general, Valea Murotti va fi o statiune integrata cu un potential de pana la 1.000 de vile si o lista intreaga de facilitati si optiuni de agrement indiferent de anotimp, de la 50 km de partii de schi pana la zone comerciale, spatii pentru inchirierea de echipamente sportive si spatii dedicate pentru copii, potrivit dezvoltatorilor.

„Valea Murotti va fi un concept unic in Romania si in regiune. Obiectivul nostru este dezvoltarea unei noi statiuni montane, cu multiple facilitati si optiuni de agrement. Am inceput proiectul nostru din necesitatea unei statiuni montane integrate in Romania, o tara cu atatea resurse naturale si atractive, dar cu foarte putina atractie turistica din perspectiva produsului. Vrem sa dezvoltam sectorul turistic local si sa-l aducem la standardele occidentale, pentru a evidentia frumusetile acestei tari”, a declarat Alessio Karkhi, unul dintre investitorii proiectului.

Valea Murotti este proiectata sa includa la finalizarea a peste 50 de partii de schi, terenuri de tenis, trasee pentru biciclete, trasee forestiere, magazine si spatii pentru inchirierea de servicii si echipamente sportive, ATV-uri si snowmobile, piscine in aer liber, teren de vanatoare, stift, teren de golf, ferma si un parc pentru copii. In cele din urma, Valea Murotti va gazdui un campus universitar al prestigioasei universitati de ospitalitate din Laussane, Elvetia, un centru de ingrijire pentru persoanele in varsta si o clinica de detoxifiere, in timp ce zona rezidentiala a proiectului ar putea include pana la 1.000 de vile.

Valea Murotti promite, de asemenea, un pachet unic de investitii pentru piata romaneasca. Cei care vor dori sa achizitioneze o vila in proiect pentru investitii li se va garanta un randament anual de 7% pe o perioada de 11 ani, indiferent de perioada de inchiriere - aceasta fiind cea mai lunga perioada din Romania - si va avea, de asemenea, o utilizare dreptul de 30 de zile pe an, potrivit unui comunicat de presa.

Primele 74 de vile vor avea doua, trei si patru camere, cu suprafete globale incepand de la 127 mp pana la 180 mp, cu terenuri de la 315 mp si doua locuri de parcare incluse si vor avea preturi de la 130.500 de eruo plus TVA.