Remodernizarea garajului, cu beton amprentat

Remodernizarea garajului, cu beton amprentat Remodernizarea garajului, cu beton amprentat

Garajul tau simte nevoia unui “refresh”? Sau te gandesti cum iti poti amenaja garajul tau de la zero, folosind materiale accesibile din punct de vedere al costurilor, cat si al usurintei cu care se gaseste pe piata, dar si din punct de vedere al timpului scurt de amenajare?

Toate aceste lucruri nu sunt nicidecum niste idei desprinse dintr-un film fantastic, ci aspecte cu adevarat posibile si usor de pus in aplicare.

Crearea unui garaj durabil, rezistent, construit de la zero intr-un timp foarte scurt si cu implicatii materiale reduse, precum si remodernizarea acestuia in vederea eliminarii unor probleme de pe spatiul cu pricina sau din punct de vedere estetic este acum posibila. Betonul amprentat este solutia cea mai potrivita pentru constructia si modernizarea garajului tau intr-un mod absolut inedit.

 

De ce sa apelezi la beton amprentat pentru modernizarea/constructia garajului

Un garaj se descrie adesea ca un mediu de lucru sau drept o zona de depozitare. Deseori vei regasi in garaj ambele zone, chiar si ceva extra, precum spatiul in care-ti depozitezi masina. In mod evident va fi o zona de trafic intens, o zona adesea destul de aglomerata care are nevoie de intreaga “sustinere” posibila.

Fiind un “material” complex, aplicat in mai multe straturi, betonul decorativ are o rezistenta extrem de ridicata, ceea ce inseamna ca este mai mult decat perfect si eficient pentru o zona in care se amplaseaza si se folosesc diferite ustensile si echipamente sau pe o suprafata in care au loc diferite activitati mecanice si/sau tehnice. Eficienta betonului amprentat este data de rezistenta de durata la diferite socuri si inclusiv la anumite scurgeri de ulei sau substante/produse inflamabile. De exemplu, atunci cand scapi o scanteie pe podea ea se va disipa, spre deosebire de alte podele obisnuite care vor ramane cu urme sau care pot fi inflamabile.

 

Cand “torni” betonul amprentat

Daca pornesti un garaj de la zero este recomandat sa aplici betonul amprentat inainte de toate, dupa ce ai stabilit cu exactitate masuratorile garajului tau. Iti va fi mult mai usor sa finalizezi constructia ulterior fara a desfasura o mentenanta pe spatiul respectiv. Practic si constructia unui garaj porneste in acelasi mod precum cea a unei locuinte - cu baza.

Daca garajul tau este deja functional, poti in continuare sa utilizezi betonul amprentat. Tehnica de altfel este extrem de importanta pentru ca nu-ti doresti sa ai contact cu acesta pana cand nu este perfect uscat si finalizat. Asa ca e recomandat ca constructia sa se realizeze atent, in conditii de mediu optime, astfel incat sa poti aerisi garajul ca circulatia aerului din incapere sa favorizeze finisarea betonului.

 

Unde sa folosesti betonul amprentat in modernizarea garajului

Poti folosi betonul amprentat pentru garaj in cel putin 3 locuri - pe post de pardoseala, dar si pentru fatada garajului sau pentru asfaltarea zonei dinaintea garajului sau a aleei principale.

Pe cat este de durabil la anterior, pe atat este de practic si la exterior. Iar posibilitatea de personalizare te va ajuta sa oferi garajului tau o nota estetica aparte care sa contribuie la cresterea productivitatii tale in timp ce lucrezi in garaj.