Recomandari pentru a conduce pe vant in siguranta

Deseori mentionam ploaia, zapada si ceata ca fiind efectele meteorologice care afecteaza cel mai mult conducerea. Prin reducerea vizibilitatii, vantul nu este de obicei inclus in efectele meteorologice care afecteaza siguranta rutiera … dar este.

De fapt, poate fi periculos, mai ales daca este foarte puternic.In zilele de iarna, este important sa acordati o atentie deosebita, sa adaptati condusul la vanturile care vor depasi 100 km / h.

In acest fel, veti evita accidente inutile. Pare stupid, dar … Stiati ca in fiecare iarna exista mai mult de 170 de accidente cauzate de vantul puternic sau ca 4,5% din accidentele legate de vremea rea sunt datorate vantului?

Alte fenomene meteorologice sunt mai previzibile si va puteti pregati pentru o zi ploioasa sau pentru o zona cu zapada, dar vantul poate aparea pe o intindere a drumului datorita unor circumstante diferite care va pot surprinde in mod neasteptat. Aceste sfaturi va vor ajuta sa conduceti cu mai multa siguranta.

Atunci cand conditiile meteorologice devin adverse, este esential sa adaptam viteza. Primul pas este sa reduceti viteza, deoarece greutatea proprie a masinii va permite o aderenta mai buna pe drum.

Marele pericol de combinare a vitezei si a vantului este ca o rafala de vant lateral poate face ca masina noastra sa devieze de la traiectoria sa, iar la viteze mai mari, impingerea vantului va va face sa va abateti si mai mult de la traiectoria voastra.

Un alt factor important care va va permite sa conduceti in siguranta este sa detectati directia si forta vantului.

Schimbarile bruste ale vantului sunt probabil cel mai mare pericol pe care il puteti intalni in timpul conducerii.

Pentru a evita un accident, mentineti volanul ferm, nu efectuati miscari bruste si incercati sa corectati acele modificari ale directiei pentru a impiedica vantul sa va distraga calea. Este important sa faceti miscari foarte netede si progresive.

Caderea copacilor pe drum este un pericol real, asa ca, conduceti precaut pe drumurile cu copaci si cu multe curbe oarbe. Nici nu va sfatuim sa parcati sub copaci, ei pot deteriora masina.