Proprietăți UNESCO de vazut in Franta

  • Miercuri, 21 Aprilie 2021
  • Turism
Proprietăți UNESCO de vazut in Franta Proprietăți UNESCO de vazut in Franta

Palatul și Parcul Fontainebleau

La aproximativ 60 de kilometri sud de Paris se află orașul Fontainebleau, care este renumit nu numai pentru pădurile sale vaste, care sunt destinația de weekend a parizienilor, ci și pentru fermecătorul Chateau de Fontainebleau , unul dintre cele mai mari castele din Franța.

Castelul a fost scaunul regilor, astăzi este admirat de turiști. Chateau de Fontainebleau a fost construit în secolul al X-lea, în mijlocul unei păduri locale, inițial sub formă de cabană de vânătoare, acum este inclus în Lista Patrimoniului Mondial UNESCO.

Data înscrierii: 1981

 

 Monumente romane și romanice din Arles

Dacă ați crede că cel mai mare oraș din Franța este Parisul, s-ar putea să vă dezamăgim - zona Arles este de șapte ori mai mare! Acest oraș provensal situat în sudul Franței include o zonă aproape nelocuită de mlaștini sălbatice, cu un parc natural, Camargue. Orașul are o istorie bogată, iar monumentele sale sunt obiective turistice UNESCO.

Orașul este răspândit în jurul amfiteatrului roman, Băile Romane ale lui Constantin și Teatrul Roman.

Data înscrierii: 1981

Teatrul Roman și împrejurimile sale și „Arcul de Triumf“ din Orange

Doriți să vedeți cel mai frumos teatru din Franța? Vizitați Orange! La aproximativ 20 de kilometri de Avignon, în sudul Franței, se află orașul vechi Orange, care are unul dintre cele mai importante monumente romane din țară.

Se mândrește cu un forum antic, un templu și un teatru. Datorită acestor clădiri, a fost înscrisă pe lista patrimoniului mondial UNESCO în 1981.

Data înscrierii: 1981

 Salina Regală a Arc-et-Senans

Monument industrial. Salina regală din Arc-et-Senans a început să fie construită în 1775 sub conducerea lui Ludovic al XVI-lea. A fost proiectat de Claue Nicolas Ledoux, care l-a construit în mijlocul pădurilor în care exista suficient lemn care era important pentru a face sare.

Unele părți ale fabricii sunt încă funcționale, în timp ce a funcționat până în 1962.

Data înscrierii: 1982

Golful Porto: Calanche din Piana, Golful Girolata, Rezervația Scandola

Cele mai rare părți ale insulei Corsica se găsesc în vest. Ele formează un parc natural cunoscut sub numele de Rezervația Naturală Scandola. Formele ciudate ale stâncilor se ridică direct din mare. Există o atmosferă de vis în orice vreme, cu impresia scenelor teatrale construite pentru dramele pasionale antice.

Scandola este aproape neatinsă de om. Se datorează în principal faptului că este inaccesibil. Stâncile zimțate formează o protecție naturală pentru locuitorii săi și numai unele părți ale rezervației pot fi vizitate după o lungă plimbare.

Data înscrierii: 1983

Biserica Saint-Savin sur Gartempe

Abația benedictină din Saint-Savin-sur-Gartempe a fost fondată în secolul al XI-lea. Este construit în stil romanic.

În biserica sa, există picturi murale extrem de frumoase și bine conservate. Toate descriu povești biblice din Vechiul Testament.

Data înscrierii: 1983

Place Stanislas, Place de la Carrière și Place d'Alliance din Nancy

Designul cu trei pătrate (Place Stanislas, Place de la Carriere și Place d'Alliance) este un exemplu atât de arhitectură reprezentativă, cât și funcțională. Nancy este perla Lorenei.

Este orașul Regelui Poloniei și al Ducelui de Lorena Stanislav I. În secolul al XVIII-lea, el a construit unul dintre cele mai frumoase orașe din toată Franța, a creat un centru de educație recunoscut la nivel mondial.

 Apeductul Roman Pont du Gard

Apeductul Pont du Gard, lung de 275 de metri, situat în apropierea orașului Nîmes din sudul Franței, este considerat o minune a tehnologiei construcției romane. Încă din 19 î.Hr., când a fost construită de împăratul Agrippa, se întinde pe valea râului Gard.

Constă din trei etaje de arcade și a devenit una dintre cele mai mari și mai uimitoare clădiri romane conservate din țară.

Data înscrierii: 1985