Promovare și optimizare SEO : 2 Moduri eficiente pentru afacerea ta

  • Marţi, 8 Septembrie 2020
  • Afaceri
  • Publicat de
promovare seo promovare seo

    O agenție SEO îți poate ajuta afacerea să crească în cele mai grele momente din demersul acesteia. Cum poate face asta? Promovarea și optimizarea SEO sunt 2 strategii online prin care îți pot îmbunătăți calitatea afacerei și poți crește vizibilitatea acesteia.

 

  Cum ne ajută SEO în mod eficient?

    Până aici, am observat că SEO are drept scop declarat promovarea afacerii tale în mediul online, ajutând-o prin optimizarea motoarelor de căutare cu expresii/cuvinte cheie specifice afacerii tale, să ajungă vizibilă în lista de căutare a vizitatorilor. Însă oare asta e tot?

 

Care sunt cele două modalități SEO eficiente ?

Îmbunătățește calitatea site-ului web

    Acest aspect cuprinde câteva sarcini multiple prin care o promovare SEO le parcurge pentru a ajunge la calitatea dorită a unui site web. Pentru a realiza o optimizare SEO, trebuie să ne asigurăm că aducem în fața publicului o imagine reală, sigură și de calitate a site-ului web. În primul rând, întregul conținut al unui site face diferența dintre un lucru bine organizat și unul mai puțin organizat. La ce ajuta organizarea? La o bună parcurgere a site-ului de către cumpărători. Atunci când vorbim despre conținut, trebuie să avem în vedere lucruri precum : scrierea acestuia, comunicatele de presă, informații relevante, imagini atractive și cuvinte de impact, absolut tot ceea ce ține de design-ul site-ului va fi remodelat astfel încât să obținem calitatea necesară pentru care să putem fi promovați de cei care, am putea spune, “ne trec pragul”.

 

      Clientul trebuie să rămână întotdeauna, plăcut surprins de modul în care îi este prezentat produsul, aspect care va ține 50% din dorința de cumpărare, iar restul de 50% va avea în vederea calitatea de care dispune produsul.  Astfel, SEO nu crește numărul vizualizărilor doar prin intermediul motoarelor de căutare, ci și datorită unui conținut atractiv care sporește curiozitatea vizitatorilor. De asemenea, setul de cuvinte/fragmente cheie despre care vă vorbeam mai sus, intră în conținutul site-ului web. Aceste cuvinte/expresii sunt cele care îți definesc afacerea și te ajută să te menții pe poziții în lista Google. Diferența însă, o va face echipa, care prin această optimizare SEO , va avea capacitatea de a depista și valoriza dorințele clienților în funcție de ceea ce are firma dumneavoastră de oferit. Tocmai de aceea, întotdeauna, o promovare SEO merge pe conceptul “punct ochit, punct lovit” , atragem clienții și le oferim ceea ce au nevoie.

 

       Fiecare necesitate a potențialilor cumpărători va fi responsabilitatea site-ului, fiind bine organizat și structurat pentru a găsi ușor informațiile de cumpărare/accesare. Mai mult decât atât, tot în atenția echipei SEO se va afla și viteza de încărcare a site-ului, prin care se încearcă ușurarea navigării a fiecărui consumator, aspect ce poate aduce un număr mai mare de vizitatori. De unde știm că vor fi ușor de implementat? SEO este compus din oameni capabili să facă schimbări și să îmbunătățească imaginea unei firme, venind din domenii precum marketing, promovare, IT, branding, design sau copywriting.

 

SEO, îți readuce la viață afacerea

   De ce spunem că SEO îți readuce business-ul la viață? Fie că ești la început de drum și ai nevoie de puțin ajutor pentru a te lansa pe piața din mediul online, fie firma ta a început să stagneze și ai nevoie de un impuls pentru a face totul să decurgă așa cum trebuie, SEO va știi întotdeauna de ce are nevoie clientul din spatele motoarelor de căutare, motiv pentru care este o bună opțiune prin care îți poți crea audiență online având la bază conținutul de calitate de care vă povesteam. SEO este responsabil totodată de rețele de socializare, de comunicate de presă, planuri de implementare și marketing în așa fel încât pot ajuta cumpărătorul să înțeleagă de ceea ce are nevoie sau ce își dorește. Astfel, dacă am reușit să atragem consumatorul prin conținut de calitate cu siguranță va crește și numărul vânzărilor, odată ce numărul vânzărilor cât și a vizitatorilor crește putem afirma că am reușit să readucem pe piață un business de mult apus.

 

     Așadar, prin optimizare SEO, afacerea poate fi accesată într-un număr mai mare de potențiali cumpărători, aspect care te poate aduce în top 3 în lista de căutare a acestora, moment în care poți convinge prin conținutul de calitate creat de echipa de promovare SEO.  Notorietate, credibilitate și calitate, proprietățile la care poate ajunge orice business.