Promovare online

  • Vineri, 10 Iulie 2020
  • Afaceri
  • Publicat de
Promovare online Promovare online

In zilele noastre, este dificil sa ne concepem vietile fara interactiunea stransa in mediul electronic. Pare ca totul are tendinta de a se strange in jurul retelor sociale. De aici, nu face exceptie nici afacerea dvs, pe care o puteti urca prin Social Media si alte servicii de promovare online.

Pentru a fi vazuti, pentru a va bucura de tot mai multi clienti si vizitatori interesati de produsele sau afacerea dvs, este indicat sa apelati la o campanie de promovare online (Google, Facebook, Pinterest). Prin administrarea sau crearea de conturi Social Media, veti fi cat mai aproape de clientii dvs.

Pentru ca nimic nu functioneaza fara trafic organic si clienti reali, este important sa apelati la un mix de solutii eficiente , pentru rezultate cat mai eficiente. Prin campaniile de promovare, va facem site-ul cunoscut pe canale de socializare in trend:

Promovare online organica pe Google

Aproximativ 80% din achizitii incep cu o cautare pe Google. Atunci cand nu apareti in Google, sansele de a intra pe lista scurta a potentialului client sunt minime. Desi puteti compensa prin promovare platita, se ridica acea probleme de costuri mari la mijloc.

Promovarea organica (fara bani) pe Google (optimizare SEO) presupune postarea de continut pe website-ul dumneavoastra care este gasit direct de clienti printr-o cautare pe acest motor.

Google va ofera sansa de a fi in prima pagina fara a plati, este consecvent, are in centru utilizatorul si poate atrage clienti, fara un buget din partea dvs.

Optimizarea SEO este un joc pe termen lung, intrucat creeaza un sir de clienti la care lucrati doar o singura data. Totodata, promovarea online prin Google organic va poate dubla profitul in momentul in care obtineti trafic gratuit.

 

Facebook

Facebook-ul ramane cea mai populara retea de socializare, astfel ca administrarea profesionala a unei astfel de pagini va ajuta sa va promovati intr-un timp scurt.

Cumparaturile online si-au gasit in Facebook un real mijloc de propulsare, astfel ca, prin campaniile de promovare, reclamele sponsorizate si post-urile atractive va asigura oricand un trafic organic, direct catre website.

Urmarim target-ul companiei dvs, oferindu-va postarile care merg direct la tinta. Prin campaniile de promovare pe Facebook sunt obtinute rezultatele dorite, atata timp cat sunt respectati anumiti termeni, precum ofertele de produse si servicii, bannerele catchy, imaginile potrivite, mesajele smart, publicul tinta si orele de promovare. Astfel, fiecare click poate deveni un nou client pe site.

Prin serviciul de administrare al paginii de Facebook, aveti parte de o prospectare de piata pentru clienti, un research pe site-urile concurente, bannere de calitate si postari engaging.

Pinterest

Platforma de image - sharing, Pinterest este usor de folosit in orice nisa. Sunteti in avantaj daca business-ul dvs. poate oferi imagini captivante.

Desi marea majoritate a utilizatorilor de Pinterest este formata din persoane cu varsta de 20 - 55 ani, cu o intentie de cumparare online ridicata, nu trebuie sa ne concentram doar pe setarea unor board-uri noi, pin-uri si repin-uri.

Este important sa ne concentram, de asemenea, pe continutul de care este atras grupul dvs. tinta, pentru a-l  determina sa share-uiasca nu doar in Pinterest, ci si pe alte platforme social media. Aici, va puteti conecta profilul cu alte retele sociale, tinandu-va in felul acesta vizitatorii pe conturile respective.

Odata creata o comunitate targetata, se acorda o atentie deosebita formatorilor de opinie. Se optimizeaza site-ul pentru ‘’easy pinning’’, iar pentru rezultate excelente in campania de promovare Pinterest, se denumesc si optimizeaza imaginile (folosindu-se cuvinte cheie in titlu si descriere, si un link catre site-ul care detine imaginea – site-ul dvs).

In campaniile de promovare Pinterest, analiza datelor este indispensabila. Pentru un ROI bun, urmarim intodeauna  indicatorii: sursele de trafic, continutul care obtine maximul de engagement, performanta cuvintelor cheie stabilite, conversia lead-urilor, imagini, text, si nu numai.