Produse pentru copii – saltele pat

Produse pentru copii – saltele pat Produse pentru copii – saltele pat

Pe cat de importanta este igiena copiilor, pe atat de importanta este si odihna, tocmai de aceea alegerea saltelei pentru micuti poate fi destul de dificila, avand in vedere sutele de modele existente pe piata. In momentul alegerii unei saltele potrivite pentru copil, parintii trebuie sa ia in calcul nu doar culoarea, modelul sau pretul, ci mai ales materialul din care este realizata salteaua, precum si confortul de care va avea parte copilul in timpul somnului. 

  Multe dintre saltelele pentru copii de pe piata se pot dovedi a fi nu tocmai potrivite si, din acest motiv, o saltea marca nichiduta am preferat eu este foarte important sa alegeti atent acest produs. La momentul actual, unele dintre cele mai bune si apreciate saltele pentru copii, sunt cele fabricate din spuma, bambus, fibra de cocos ori latex. Sau, mai bine, puteti opta pentru o saltea care sa combine cel putin 2 dintre materialele mentionate.

  Saltelele pentru copii din spuma sunt ideale pentru cei mici, deoarece spuma nu permite saltelei sa-si modifice forma in timp si se muleaza perfect dupa corpul copilului, oferindu-i un somn odihnitor. Saltelele din spuma se spala foarte usor, se pliaza si se pot depozita cu usurinta intr-un spatiu mic, ori chiar se pot lua in calatorii pentru ca cel mic sa doarma confortabil oriunde merge! Saltelele din spuma pot contine si fibra de cocos sau chiar aloe vera pentru ca materialul sa fie extrem de igienic.

  In ultimul timp, sunt tot mai cautate saltelele pentru copii din nuca de cocos. De ce? Pentru ca fibrele din nuca de cocos au numeroase beneficii pentru sanatatea si odihna copilului, fiind o materie prima naturala ce asigura atat un mediu sanatos cat si un suport ferm dar in acelasi timp confortabil, in timpul somnului. In plus, este dovedit faptul ca fibrele de cocos permit saltelei sa fie aerisita tot timpul, evitand astfel mirosurile neplacute ce pot aparea dupa o utilizare indelungata. Saltelele din nuca de cocos sunt extrem de sigure, sanatoase si benefice pentru copii de orice varsta!

  Saltelele din bambus nu puteau sa lipseasca din topul preferintelor parintilor – bambusul este de zeci de ani considerat unul dintre cele mai calitative materiale utilizate la fabricarea a numeroase articole pentru casa si nu numai. Saltelele din bambus sunt ideale inclusiv pentru bebelusi si pentru copii de pana in 6 – 7 ani, deoarece protejeaza pielea sensibila a bebelusilor si impiedica retinerea bacteriilor sau a umiditatii – acest lucru este extrem de important pentru ca astfel pot fi prevenite afectiuni precum astm, alergii ori iritatii. Bambusul are proprietati anti-alergice, iar produsele ce contin acest material nu fac exceptie! Este o alegere perfecta pentru cei mici!

   Una dintre cele mai performante tehnologii la momentul actual in ceea ce priveste dormitul, este cu siguranta salteaua din latex. Acest material exceptional are proprietati antialergice si antimicrobiene, ceea ce inseamna ca micutul va fi permanent ferit de alergii, bacterii sau microbi, in timpul somnului. Totodata, latexul permite saltelei sa fie permanent aerisita, nu retine praful si sustine corect coloana copilului, asigurandu-i astfel o dezvoltare normala si armonioasa.

  Iar daca optati pentru o saltea care sa combine materialele prezentate, atunci puteti fi siguri ca ati facut alegerea perfecta pentru copilul vostru!