Cum sa alegi primele paturi pentru copii

Cum sa alegi primele paturi pentru copii Cum sa alegi primele paturi pentru copii

Schimbarea copilului din patutul sau in patul adultului este un pas minunat in viata copilului care il va face mai independent. Aceste sfaturi practice vor contribui la transformarea schimbarii intr-o experienta pozitiva.

Patul este unul dintre locurile in care petrecem cel mai mult timp pe tot parcursul zilei si este important ca acesta sa fie confortabil, sigur, de calitate si, mai presus de toate, sa fie capabil sa ofere intotdeauna o buna odihna. Daca este vorba de paturi pentru copii cu si mai multe motive, intrucat fara o odihna buna nu vor putea sa functioneze la cel mai bun nivel la scoala si in restul activitatilor zilnice.

Desigur, orice camera pentru copii trebuie sa fie organizata in functie de nevoile copilului. De asemenea, este o idee buna sa tineti cont de gusturile lor personale. Dar cand vine vorba de odihna, exista intotdeauna cateva sfaturi prin care va puteti ghida atunci cand alegeti primele paturi pentru copii :

Alege saltele medii-dure  pentru a preveni leziuni ale spatelui. Extremele nu sunt niciodata bune.

Paturi suprapuse pentru a economisi spatiu. Trebuie sa fii proactiv si, la un moment dat, copilul tau va dori sa invite un prieten sa doarma. Aceste tipuri de paturi sunt o solutie foarte buna pentru a face loc vizitatorilor economisind spatiu. Acelasi lucru s-ar putea spune si despre paturile supraetajate.

Pat cu sertare. Daca problema este lipsa de spatiu, un pat cu sertare dedesubt va va oferi spatiu suplimentar si mult serviciu.

Paturile cu baldachin vor oferi mai multa independenta fratilor care trebuie sa imparta o camera.

Ceva foarte important de luat in calcul sunt masuratorile patului; Aceasta trebuie sa fie larga si sa aiba o lungime si o latime suficiente, astfel incat copilul sa se poata intinde si sa faca schimbari de postura confortabil.

Accesul la pat ar trebui sa fie , de asemenea , confortabil , fara obstacole in jur. Si, bineinteles, cearsafurile, cuverturile de pat, plapumele si alte textile pentru casa pot fi alegerea copilului, astfel incat sa se simta confortabil, confortabil si plin de creativitate. 

De asemenea, asezati in apropiere o lampa sau un punct de lumina pe care copilul dumneavoastra il poate aprinde daca are nevoie de ea, deoarece este obisnuit ca intunericul sa-i sperie putin cand sunt inca mici, mai ales daca camera sau patul este, de asemenea, nou.

Asa cum am indicat, trebuie sa adaptam spatiul de odihna in functie de durata de viata a copiilor nostri, deoarece un pat (sau patut) nu este acelasi pentru un nou-nascut ca pentru un copil cu varsta de doi ani.