Primul ajutor in caz de accident vascular cerebral

O mica leziune/incident la nivelul craniului cerebral, precum si desfasurarea neeconforma a unor functii in organism poate provoca o serie de dezechilibre care ne poate pune viata in pericol.

Printre cele mai intalnite afectiuni inca din cele mai vechi timpuri se numara si accidentul vascular cerebral, care poate fi oprit din evolutie sau prevenit, cunoscand o serie de masuri.

Accidentul vascular cerebral poate aparea in urma unei leziuni, in urma unei lovituri sau a unei cazaturi etc. si poate aparea atat la tineri, cat si la adulti. Asadar, daca o persoana a avut un mic incident, nu ezita sa efectuezi o serie de masuri de prim ajutor pentru a contacta in timp util unitatile medicale daca este necesar si sa previi situatiile nedorite (inclusiv decesul).

 

Prim ajutor in caz de accident vascular cerebral

 

l  Pune persoana sa zambeasca

O persoana care sufera de accident vascular cerebral nu-si va putea controla pe deplin mimica fetei si implicit, nu va putea sa zambeasca.

 

l  Pune persoana sa ridice mana stanga

Un alt “simptom” poate fi si afectarea functiilor motorii, cum ar fi miscarea mmembrelor. Unul dintre cele mai intalnite exercitii pentru a determina daca o persoana este predispusa la accident vascular cerebral este ridicarea mainii stangi.

 

l  Durerile de cap

Simptomele detectate anterior alaturi de durerile puternice/persistente de cap pot fi un alt simptom al accidentului vascular cerebral.