Ce beneficii are consumul de bere

Ce beneficii are consumul de bere Ce beneficii are consumul de bere

Este normal sa te simti vinovat cand bei o bere sau doua, dar asta nu ar trebui sa te deranjeze prea mult. De fapt, unele studii arata ca exista de fapt mai multe avantaje ale berii. Desigur, trebuie sa va asigurati ca beti cu moderatie sau nu veti putea obtine beneficii de sanatate asociate cu berea. Sa aflam mai multe despre asta.

Beneficiile berii

Da, exista beneficii ale consumului de bere, atat timp cat este cu moderatie. Barbatii ar trebui sa-si limiteze aportul de bere la doua pahare pe zi, in timp ce femeile pot consuma in siguranta un pahar pe zi. Iata cateva beneficii posibile pentru sanatate ale consumului moderat de bere.

Contine vitamine-B

Trebuie sa obtineti zilnic suficiente vitamina B pentru a ramane sanatosi. Orice deficienta a vitaminei B6, B3 si chiar B9 poate provoca tot felul de probleme. Corpul tau are nevoie de vitamina B3 pentru a ajuta la repararea leziunilor celulare, in timp ce obtinerea suficienta de vitamina B9 scade riscul de cancer de colon. Toate aceste vitamine, va vor ajuta, de asemenea, sa reduceti riscul de aparitie a anemiei.

Pastreaza oasele puternice

Berea este o sursa buna de siliciu, care este esentiala pentru sanatatea oaselor. Exista dovezi ca persoanele mai in varsta pot reduce riscul de fracturi prin consumul a 1-2 pahare de bere pe zi. Berea ajuta la imbunatatirea densitatii osoase care va protejeaza de fracturi. Retineti ca exista si dovezi ca un consum de mai mult de doua pahare de bere zilnic afecteaza negativ oasele si creste riscul de fracturi osoase.

Reduce stresul

O bautura moderata poate ajuta la scaderea stresului. Unele studii stiintifice au constatat ca consumul moderat de alcool este legat de reducerea anxietatii si a stresului. Prin reducerea stresului, berea se poate dovedi benefica si pentru sistemul cardiovascular. Reduceti riscul de accident vascular cerebral si alte complicatii ale inimii. Prezenta antioxidantilor numiti fenoli este un alt motiv pentru care berea poate fi benefica pentru inima dumneavoastra.

Reduce riscul de diabet

Unele studii stiintifice au constatat ca consumul moderat de alcool poate ajuta la scaderea riscului de diabet zaharat de tip 2. Aceste studii au constatat ca va bucurati de acest beneficiu numai atunci cand beti cu moderatie.