5 Beneficii ale ceaiului verde pentru sănătatea ta

Ceaiul este probabil cea mai consumată băutură alcoolică din lume. Turcii de exemplu consumă cel puțin 4 cești de ceai pe zi, dar și în alte locuri în lume oamenii consuma mai mult ceai decât alte lichide. Pe lângă faptul că este foarte bun la gust ceaiul poate fi chiar și un bun răcoritor, tratament în unele cazuri dar și un motiv pentru a aduna prietenii la un singur loc pentru a discuta la o ceașcă de ceai.

Există o mulțime de sortimente de ceai în lume dar cel mai răspândit și probabil cel mai benefic pentru sănătate este ceaiul verde. Acesta conține o mulțime de nutrienți și antioxidanți care au efecte benefice asupra sănătății. Acest tip de lichid ajută chiar și la combaterea unor tipuri de cancer.

Iată câteva beneficii pe care le are această băutură miraculoasă.

1. Ceaiul verde te ajută să stai treaz Și îți îmbunătățește concentrarea. Datorită cofeinei pe care o conține îmbunătățește starea de spirit, memoria și crește vigilența. Acest ceai ajută la creșterea dopaminei. Ceaiul verde are un efect aproape ca al cafelei.

2. Este eficient în arderea grăsimilor. Orice tip de supliment pentru slăbit conține ceai verde. Acesta contribuie la arderea grăsimilor. Au fost realizate o mulțime de studii care au demonstrat că ceaiul verde ajută atât la arderea grăsimilor cât și crește performanța fizică.

3. Scade Șansa dezvoltării unor tipuri de cancer. Cancerul este principalul motiv al mortalității din lume, fiind cauzată de dezvoltarea necontrolată a celulelor.  Ceaiul verde conține o serie de antioxidanți puternici care ajută la reducerea riscului la cel care consumă ceaiul să sufere de tipuri de cancer precum cancerul la sân, cancer la prostată și cancer colorectal. Există mai multe studii pe acest subiect însă rezultatul pentru celelalte efecte ale ceaiului asupra altor tipuri de cancer nu sunt foarte precise.

4. Distruge virusul gripei. Unele studii au verificat dacă acest lucru se confirma și au ajuns la concluzia ca ceaiul verde distruge virusul gripei.

5. Ajută la îmbunătățirea sănătății dentare, reducând apariția cariilor. De asemenea reduce riscul unei respirații urât mirositoare.

Dacă îți dorești să adopți un stil de viata mai sănătos, introdu ceaiul verde în obiceiurile tale alimentare și bucură-te de o mulțime de beneficii datorita acestui ceau