Prevenirea cancerului: modul in care mintea, corpul si medicina creeaza optimism

Cancerul este privit ca un fel de amenintare unica datorita groazei pe care o inspira, dar in multe privinte am ajuns la un punct in care speranta si optimismul inlocuiesc teama.

Un stil de viata vindecator care include meditatia, modificarile dietetice si o abordare mai serioasa a stresului, este esentiala.

Permiteti-mi sa intru intr-un detaliu, deoarece cancerul este o problema atat de importanta si ingrijoratoare in viata fiecaruia, mai ales pe masura ce imbatraniti.

In raportul sau din 2017 privind ratele de cancer, Societatea Americana pentru Cancer a raportat ca decesele globale cauzate de cancer au scazut cu 25% intre un varf in 1991 pana in 2014, ultima data pentru statistici. Motivele acestui declin, cu toate acestea, nu sunt legate de un leac general.

Acest obiectiv a fost abandonat odata ce a fost descoperit ca, cancerul nu se comporta ca o boala, ci ca mai multe. Progresiv, o statistica pentru anul 2017 a fost ca aproximativ 1,7 milioane de noi diagnostice de cancer ar fi facute si 600 000 de decese ar fi atribuite cancerului. In termeni simpli, numai 1 din 3 pacienti ar muri in cele din urma datorita acestui diagnostic.

Aceasta este o baza buna pentru optimism.

Schimbarea in atitudine fata de cancer La fel de importanta ca si progresele medicale noi, a fost o schimbare dramatica a atitudinii.

Luati in considerare un articol din 2015 din „The Lancet”, care incepe cu o propozitie care ar fi confundat campul de cancer cu o generatie in urma: „Natura controlului cancerului se schimba, cu un accent din ce in ce mai mare, alimentat de cererea publica si politica, privind prevenirea, diagnosticarea precoce, si experienta pacientului in timpul si dupa tratament.

Daca analizati aceasta teza, reies cateva lucruri importante:

Prevenirea incepe sa stea in fruntea abordarii globale pe care o vor lua medicii in viitor.

Cancerul este o boala controlabila, care nu cere mereu un tratament drastic, in special la pacientii mai in varsta cu cancere cu crestere lenta, cum ar fi cancerul de prostata in stadiile incipiente.

Se acorda atentie temerii publice fata de cancer.

Exista promisiuni de tratamente mai putin dure.

Tratamentul prevenirii Daca va uitati la imaginea generala, motivul principal al optimismului a trecut de la tratament la prevenire. Aceasta este o intoarcere neprevazuta chiar acum un deceniu, cand speranta a fost pusa in mod covarsitor pe o finantare mai mare pentru cercetarea de baza si tratamentele noi de droguri. In prezent, se accepta in general ca pana la 50% dintre cazurile de cancer pot fi prevenite utilizand cunostintele deja existente.

Reducerea stresului si a inflamatiei Este vital sa reduceti efectiv stresul din viata dvs., sa contracarati efectele daunatoare ale stresului cu meditatia obisnuita si sa consumati o dieta antiinflamatoare (exista multe surse de informare pentru acestea din urma online, cum ar fi cele de la Harvard Medical School). Daca tendintele actuale continua si chiar mai multe dovezi fac legatura dintre cancer si axa inflamatiei stresului, masurile de reducere a stresului si a inflamatiei pot deveni chiar nucleul prevenirii cancerului – aceasta este deja principala forta a programelor Centrului Chopra.