7 Povesti de dragoste din filme celebre care ne confirma: Varsta nu conteaza!

7 Povesti de dragoste din filme celebre care ne confirma: Varsta nu conteaza! 7 Povesti de dragoste din filme celebre care ne confirma: Varsta nu conteaza!

Se spune ca dragostea este oarba: nu tine cont de religie, de culoare si, cu atat mai putin, de varsta. Si pentru ca filmele sunt cele care ne fac sa credem cu tarie in puterea dragostei, regizorii vin in intampinarea asteptarilor noastre, demonstrandu-ne ca totul este posibil; iau astfel nastere cupluri care, in prima instanta, am spune ca sunt total nepotrivite, din cauza diferentei scandaloase de varsta.  

The Graduate (1967) - Absolventul este povestea unui tanar abia iesit de pe bancile colegiului, care nu stie incotro sa se indrepte. Benjamin Braddock, absolventul de 21 de ani, incepe o aventura cu sotia sefului tatalui sau, doamna Robinson, care nu are nici mai mult, nici mai putin, de 40 de ani. Benjamin (Dustin Hoffamn) nu poate interpreta corect lumea adultilor, motiv pentru care spera sa se relaxeze in aceasta aventura. Din pacate, tanarul descopera ca nu este altceva decat un obiect de pacalire a crizei varstei mijlocii a doamnei Robinson.

Big (1988) - Tom Hanks interpreteaza rolul unui copil de 12 ani care doreste sa iasa din propria piele pentru a trai experienta unui om matur. Printr-o minune, dorinta sa este implinita: peste noapte el devine un om in toata firea, ce are o aventura cu o persoana matura, in ciuda faptului ca mintea acestuia ramane tot de copil.

Pretty woman (1990) - In aceasta poveste moderna a Cenusaresei, o prostituata si un om de afaceri bogat se indragostesc unul de altul formand o pereche improbabila. „Pretty Woman” este un clasic modern incontestabil, care spune povestea unei escorte (Julia Roberts) care cucereste inima milionarului interpretat de Richard Gere.

The reader (2008) - Atunci cand adolescentul de 15 ani, Michael Berg, se imbolnaveste de scarlatina si se prabuseste pe strada, este salvat si condus pana acasa de catre Hanna Schmitz (Kate Winslet), o femeie misterioasa de doua ori mai in varsta decat el. Dupa ce intra in convalescenta, Michael o cauta pe straina in varsta de 36 de ani ca sa ii multumeasca pentru ajutorul acordat. Intre cei doi incepe o aventura amoroasa, pasionala si intensa.

Oldboy (2003) – Filmul corean surprinde povestea de dragoste dintre Ho Dae-su si Mido, o bucatareasa pe care o intalneste intr-un restaurant, ajungand amandoi sa se indragosteasca unul de altul. Ceea ce ei doi nu stiu este ca legatura dintre ei este chiar paterna, el fiind tatal tinerei domnisoare.

An education (2009)  – In peisajul Angliei anilor 1960, Jenny, o eleva de 16 ani cu un viitor stralucit in fata, este bulversata de aparitia unui barbat rafinat si misterios. Desi noul ei pretendent, David (Peter Sarsgaard), este cu mult mai in varsta, acesta se face repede placut de catre parintii ei rigizi si ii dezvaluie tinerei o lume a distractiei si a placerilor. O poveste de iubire aparent fascinanta, care se dovedeste a fi, de fapt, o lectie de viata.

Malena (2000) – Un film fascinant, in care Malena (Monica Bellucci) este cea mai frumoasa femeie din Castelcuto, un satuc din insorita Sicilie. Ea s-a mutat de curand aici si, cum sotul ei este plecat in razboi, orice pas pe care il face prin sat este urmarit cu ochi pofticiosi de barbati si cu invidie de femei. O armata de pustani pe biciclete o urmaresc peste tot, iar printre acestia este si Renato Amoroso, un adolescent de 13 ani, cu o imaginatie bogata, care isi transforma dorinta intr-o adevarata obsesie.

Igby Goes Down (2002) - Igby Slocumb, un baiat de 17 ani dintr-o familie bogata, este un rebel al carui comportament este scuzabil: trebuie sa se elibereze de familia sa, in care mama ia medicamente cu lopata, tatal e schizofrenic, iar fratele e fascist. Sedus de femei seducatoare, dar mai varstnice, subminat de familie si de prieteni, mereu tenace, inventiv si inteligent, Igby e hotarat sa continue, fara sa tina cont de repercusiuni.