Povestea adevărată a modului în care Netflix a preluat Hollywood-ul

Cine ar fi crezut că o companie care este de fapt menită să fie pur și simplu un loc de închiriere de DVD-uri s-ar dovedi a fi cea mai mare și mai de succes companie de streaming media din întreaga lume în prezent?

În 1997, Marc Randolph și Reed Hastings s-au gândit să înființeze o companie care să permită oamenilor să închirieze câteva DVD-uri și le va fi livrat la ușă. La acea vreme, vitezele de date și lățimea de bandă a internetului nu erau chiar la fel de bune, dar Randolph s-a gândit deja să ofere oamenilor câteva filme online.

Când internetul a devenit suficient de rapid, în cele din urmă au profitat de el. La zece ani de la deschidere, au decis să lanseze media de streaming, dar închirierile de DVD-uri erau încă disponibile.

Acum au emisiunile TV originale și filmele care au atras un public masiv. În 2016, au reușit să deservească peste 190 de țări. Numele lor, Netflix, a devenit chiar atât de popular încât oamenii îl folosesc într-o expresie, „ Netflix și Chill ”.

Potrivit experților, atunci când oamenii au început să folosească numele companiei ca verb sau slogan, atunci aceasta are succes. Cu toate acestea, oamenii încă se întreabă ce face Netflix atât de iubit încât, deși alte companii de tehnologie încearcă să facă ceea ce fac, pur și simplu nu pot depăși originalul. Continuați să citiți pentru a afla de ce.

În aproape fiecare gospodărie din Statele Unite, aceștia sunt abonați la Netflix. Oamenii vorbesc despre spectacolele lor tot timpul oriunde s-ar afla. Nu există o zi în care cel puțin o emisiune originală pe Netflix să nu fi fost pe lista de top în tendințe a platformelor de social media.

Unii spun chiar că Netflix face Hollywood-ul să pară atât de prost în zilele noastre. Cu acest tip de faimă, vine cu tone de bani. Netflix este într-adevăr de neoprit, chiar se compară cu companii de producție de miliarde de dolari precum Disney.

Pe baza rapoartelor analiștilor din LA Times , 2017 a fost „sezonul de film de vară cel mai prost vizitat” din ultimele două decenii. Analiştii au spus că oamenilor nu le mai place să meargă la film, mai ales dacă au Netflix. Unul dintre motive este că este considerabil mai costisitor să mergi la filme și să vezi filmul decât să aștepți doar o lună sau două pentru ca același film să fie lansat pe Netflix pentru ca ei să îl vizioneze acasă.

Un bilet pentru un singur film costă aproape 10 USD în majoritatea cinematografelor și dacă sunteți o familie de patru persoane, poate fi puțin prea mult. Ca să nu mai vorbim de gustările pe care trebuie să le plătească, precum și de benzină sau de târgul lor și oricum e și mai confortabil acasă.