Poftele unei femei insarcinate

Astfel ca nevoia de ciocolata ar corespunde unei nevoi de magneziu (si intr-adevar, exista un motiv intemeiat pentru aceasta!).

Navigatoarele pe Intemet care ne-au vizitat ne marturisesc :

Intr-o seara am devorat un pui intreg, impreuna cu o jumatate de borcan de Cand a doua zi dimineata a descoperit carcasa puiului, sotul meu a crezut ca pe timpul noptii a venit vreo pisica sau vreun caine sa se ospateze. Nu am indraznit niciodata sa-i marturisesc fapta! Florina, 30 de ani.

In timpul primului trimestru de sarcina, de fiecare data la ora pranzului salivam dupa conserva de macrou cu paine si unt. Mi-am satisfacut pofta cotidiana cu multa rigoare. Aceasta obsesie a durat trei luni si a incetat de la o zi la alta, atunci cand ‘am trecut’ intr-al doilea trimestru! Isabela, 27 de ani.

Lipsindu-mi toxoplasmoza, nu aveam voie sa mananc carne rosie, in conditiile in care nu am avut, bineinteles, decat o singura pofta pe intreaga perioada a sarcinii: sa mananc friptura de vaca la gratar! Lucia, 35 de ani.

Pe perioada fiecareia dintre sarcinile mele, am simtit niste pofte irepresibile: mai intai, aceea de a manca struguri negri, in timpul celei de-a doua sarcini sa mananc pateuri cu carne, in timpul celei de-a treia sa beau lapte, pe cand in conditii normale il detest, iar pe durata celei de-a patra sarcini sa consum In timpul celei de-a cincea sarcini, am avut cea mai originala pofta: castraveciori muiati in iaurt! Toate poftele mele au incetat in zilele imediat urmatoare nasterilor! Marinela, 37 de ani.

Crenvurstii raman principala mea amintire de femeie insarcinata, pentru ca cred ca am mancat de una singura intreaga productie a unei fabrici! O pofta intr-adevar puternica si imposibil de controlat! Mai trebuie oare sa spun ca in mod obisnuit nu pot sa inghit nici macar unul? Nadia, 24 de ani.

Care au fost poftele dumneavoastra?

La sfarsitul acestui articol veti gasi o fereastra intitulata „Reactiile dumneavoastra pe aceasta tema… : acest spatiu este special prevazut pentru a va da cuvantul : impartasiti­ne propriile dumneavoastra experiente si povestiti-ne cele mai de neuitat amintiri din perioada de sarcina! Le vom scrie.

Precizati-va varsta pentru a va putea situa in timp.