Piersica, cel mai bun fruct al verii?

Amestecul de nuanțe portocalii și roșii, la fel ca un apus de soare, un parfum dulce captivant și o apariție interesantă - cum pot piersicile să nu-ți capteze toată atenția la piața fermierilor?

Dar, pe lângă aspectul său fascinant, piersicile sunt pline cu o mână de beneficii.

Iată toate informațiile de care aveți nevoie despre nutriția fructului delicios, beneficiile sale pentru sănătate, precum și modalitățile creative și delicioase de a le gusta.

Se știe că piersicile există de mult timp; mai bine de 3.000 de ani, de fapt! Fructul exotic a fost descoperit de misionarii spanioli din China, care pur și simplu nu puteau pleca fără să-l aducă în „lumea nouă” în 1571. Se spune că există peste o sută de soiuri de piersici cultivate în SUA și că carnea din piersici se poate dovedi a fi alb, galben și chiar roșu uneori. Acestea fiind spuse, majoritatea piersicilor găsite în SUA sunt galbene și conțin o pulpă dulce.

Pe lângă gust și culoare, piersicile care sunt culese de la standurile de pe marginea drumului au un gust puțin diferit de cele pe care le găsiți la magazinul dvs. alimentar din apropiere. Asta pentru că piersicile găsite la magazinul alimentar sunt cel mai probabil periate mecanic după recoltare pentru a îndepărta puful de piersici, care este semnătura acesteia; în timp ce piersicile de la micii cultivatori sunt de obicei culese din copaci și sunt livrate direct clientului - absolut naturale.

Știi ce se spune – fructele sunt pastile naturale care împiedică multe boli să te atace. Ca atare, piersicile nu sunt diferite și vin cu multe beneficii.

AU UN CONȚINUT SCĂZUT DE CALORII

Când cauți să găsești o gustare sățioasă, dar ușoară, care să nu fie plină de calorii, piersicile coapte sunt cele mai bune opțiuni! O piersică de mărime medie conține doar 59 de calorii; adică jumătate din cantitatea de calorii găsită într-o banană de mărime medie!

SUNT O SURSĂ UȘOARĂ DE FIBRE

Piersicile sunt cunoscute a fi o sursă bună de fibre alimentare. O piersică mare conține 3 grame de fibre, care vă pot ajuta să vă îndepliniți cu ușurință recomandarea zilnică!

CONȚIN VITAMINA C

Portocalele trebuie să se îndepărteze de lumina reflectoarelor pentru că nu sunt singurele care au vitamina C. Da, în caz că nu știai deja, piersicile sunt umplute cu aproape 10 miligrame de vitamina C!