Piata de curierat: cresc comenzile online si plata cu cardul

  • Marţi, 12 Mai 2020
  • Afaceri
  • Publicat de
curier curier

Piata de curierat este una dintre putinele care au functionat la capacitate maxima in timpul crizei COVID-19 si care chiar s-au extins in aceasta perioada.

Firmele de livrari abia au facut fata numarului mare de comenzi, in contextul in care oamenii si-au limitat la maximum deplasarile in contextul restrictiilor de circulatie impuse de epidemia de COVID-19.

Volumul de comenzi online a inregistrat o crestere fara precedent, si, odata cu el, si numarul de locuri de munca pe piata de curierat.

Tendinta este de asteptat sa se mentina si dupa relaxarea restrictiilor, astfel ca domeniul curieratului este in prezent foarte tentant atat pentru cei aflati in cautarea unui job, cat si pentru cei care vor sa deschida o afacere in perioada urmatoare.

Un business in domeniul curieratului presupune o investitie majora in parcul auto, in personal si in promovare, pentru ca o firma sa fie competitive pe piata. Cu ajutorul aplicatiei calculator salarii 2020 poti afla care sunt costurile cu angajatii inca dinainte de a da drumul afacerii, pentru a putea estima bugetul necesar.

Mai multe comenzi, mai multe plati cu cardul

Pe langa volumul de comenzi in continua crestere, piata de curierat a inregistrat si o crestere considerabila a platilor efectuate cu cardul, in conditiile in care una dintre principalele recomandari in lupta cu noul coronavirus a fost sa se limiteze pe cat posibil folosirea de bani gheata.

Estimarile arata ca platile cu cardul la curieri au crescut cu peste 200% comparativ cu perioada anterioara, in timp ce platile online s-au inmultit cu peste 20%.

Volumul de munca a crescut pe piata de curierat, odata cu migrarea unui volum mare din offline in online. Automat a crescut si numarul de posturi din domeniu, intrucat multe firme au avut nevoie de suplimentarea personalului pentru a face fata numarului mare de comenzi.

Rapiditatea livrarii este esentiala in aceasta perioada, mai ales ca romanii au manifestat o tendinta crescuta de a comanda online produse alimentare, de curatenie si electronice.

Odata cu impunerea de restrictii de deplasare in contextul pandemiei COVID-19, curieratul a devenit pentru romani principala cale de a face cumparaturi.

Relaxarea restrictiilor ar putea atrage o scadere a numarului de comenzi online, insa nu una semnificativa, intrucat specialistii estimeaza ca obiceiurile de consum dobandite in ultima perioada vor deveni permanente chiar si in zone care inaintea crizei nu obisnuiau sa apeleze la cumparaturi online.

Important de retinut din acest comportament inregistrat in urma pandemiei cu coronavirus este ca antreprenorii care inca nu au afacerile in mediul online trebuie sa isi mute magazinele pentru a acea succes la un clic distanta de cumparator.