Ovulatia mareste dorinta?

Ovulatia mareste dorinta? Ovulatia mareste dorinta?

Aceasta depinde de femeie si daca ea vrea sau nu sa ramana insarcinata. In majoritatea cazurilor, mai degraba decat modificarile hormonale, ideea de a avea un copil dorit este cea care stimuleaza dorinta sexuala.

Este normal sa-ti doresti mai putin partenerul dupa mai multi ani de viata in comun?

 

Nu. Deoarece dorinta se intretine. Trebuie ca ambii parteneri sa vrea ca relatia lor sa dureze toata viata pentru ca acest pariu sa fie castigat. Exista cupluri care considera normal sa nu se mai doreasca dupa numai trei ani, iar altele continua sa se atraga dupa 40.Bineinteles ca dupa un anumit numar de ani, dorinta nu mai este tot atat de puternica ca in prima zi. Problema este ca daca consideri pasiunea drept norma, la 3 sau 4 ani de la inceputul idilei vei fi dezamagit si vei cauta in alta parte o noua relatie pasionala, care va fi, prin definitie, efemera.

Este, deci, mai bine sa te straduiesti sa transformi pasiunea in dragoste. Dorinta se alimenteaza prin lipsa, ea trebuie intretinuta asemenea unui lucru pretios si fragil, avand gri ja de ea si nu considerand-o un bun castigat.

Dorinta scade sau creste in functie de ciclu?

 

Da, dar perioada nu este aceeasi pentru fiecare femeie. Nu se cunosc nici la ora    actuala  factorii  hotaratori  (fluctuatiile hormonale  sau

neurotransmitatorii) si daca acestia intervin in mod direct sau nu.

 

Stress-ul si oboseala pot adormi dorinta?

In mod punctual, da. Altfel spus, poti traversa o perioada de stress pe plan

personal sau profesional, care adoarme interesul pentru sex. In schimb,daca absenta dorintei se prelungeste, trebuie verificat ce nu functioneaza in cadrul relatiei.

 

Lipsa lubrefierii semnaleaza absenta dorintei?

 

Acest fapt este adesea adevarat. borinta femeii se manifesta si prin umezirea vaginului (care este pentru femeie sinonima cu erectia la barbat). O femeie care nu se umezeste, este cam la fel cu un barbat care are un esec sexual. A nu se confunda cu uscaciunea vaginala care decurge din probleme hormonale (lipsa de estrogeni) si care face ca vaginul sa fie uscat si ii reduce elasticitatea.