Obiceiuri care imbunatatesc sanatantea mintala al unui antreprenor

Călătoria unui antreprenor este una singură și adesea dificilă. În calitate de antreprenor, sunteți responsabil de conducerea afacerii și, de asemenea, trebuie să vă confruntați cu realitatea că securitatea dvs. financiară personală are legături directe cu succesul companiei dvs.

Mai multe probleme cu care se confruntă zilnic antreprenorii au un ton mental. Acesta este motivul pentru care o mulțime de obiceiuri extrem de valoroase pe care le dezvoltă antreprenorii nu sunt legate de perspicacitatea lor în afaceri, ci sunt mai mult legate de sănătatea mintală a persoanei.

Există unele obiceiuri care nu numai că contribuie la îmbunătățirea stării mentale a unei persoane, ci și îmbunătățește productivitatea și motivația unei persoane. Ei includ

Un obicei comun pentru mulți antreprenori este lucrul

târziu și creșterea devreme, astfel încât să poată maximiza în fiecare zi. Cu toate acestea, studiile au arătat că împingerea sinelui la limită duce de fapt la o reducere a productivității. Un studiu al școlii medicale de la Harvard a dezvăluit că atunci când corpul uman nu are somn, acesta poate face o persoană incapabilă să se concentreze, interzicând astfel creierului să aibă funcții superioare. De fapt, studiul a constatat că, dacă cineva este lipsit de somn într-o mare măsură, efectele secundare rezultate ar putea dura câteva zile.

În plus, a avea obiceiuri proaste de somn are legături cu o serie de probleme de sănătate, cum ar fi diabetul, obezitatea și atacurile de cord, care pot provoca chiar probleme de sănătate suplimentare. Este recomandat să dormiți zilnic între 6 și 8 ore.

A fi antreprenor implică deplasarea constantă și, cu

aceasta, s-ar putea să nu ai ocazia să mănânci sănătos. S-ar putea să ajungeți să consumați alimente nedorite de mai multe ori, deoarece s-ar putea să nu aveți timp să vă așezați să mâncați o masă echilibrată. Cu toate acestea, modelul alimentar nu vă afectează numai sănătatea, deoarece afectează în mod direct sentimentele și gândurile oamenilor. Când consumăm alimente, se transformă în glucoză care, la rândul său, alimentează creierul. Consumul de carne care are un nivel ridicat de grăsime are nevoie de mai multă energie pentru ca acestea să se descompună în mod corespunzător și care ar putea să vă lase obosit și, de asemenea, să nu puteți efectua în mod optim.

Antreprenorii au zile pline de o mulțime de

responsabilități și acest lucru le-ar face dificil să își aloce timpul pentru a face mișcare. Exercitiile fizice au multe beneficii. De exemplu, contribuie la reducerea nivelurilor de stres fizic și mental. De asemenea, ajută la eliberarea substanțelor chimice în sistem și care promovează fericirea și ajută la combaterea depresiei.

Îmbunătățește, de asemenea, sentimentul de încredere în sine și valoare de sine. În plus, servește ca o oportunitate de a lua doar o pauză și asta ar contribui la stimularea creativității care, la rândul său, ar face mai ușor să vezi lucrurile dintr-o perspectivă diferită.

În general, meditația nu este direct legată de

succesul dvs. ca antreprenor, dar are capacitatea de a ajuta la creșterea performanței. Meditația oferă oamenilor șansa de a se relaxa pentru o vreme și doar permite stresului care vine odată cu conducerea afacerii să ocupe un loc pe spate pentru o clipă. Studiile au arătat că meditația poate duce la scăderea tensiunii arteriale.

Un lucru mai interesant despre meditație este faptul că nu consumă timp și nici nu trebuie să ai o cameră pentru a medita. La ieșire în timp ce vă aflați într-un autobuz, puteți alege să rezervați 5 minute zilnic. S-ar putea, de asemenea, să faci zece minute într-un loc liniștit și tăcut înainte de a părăsi biroul.

Pentru a deveni un lider de succes, este important să faceți din citit un obicei. Există o mulțime de persoane de succes care sunt bine cunoscute pentru obiceiul lor de a citi. Aceasta include Bill Gates, Warren Buffet și Mark Zuckerberg. Potrivit rapoartelor, Warren Buffet își petrece aproximativ 80% din zi citind. Dovezile au arătat că lectura afectează conștientizarea emoțională a unei persoane și că, la rândul său, vă îmbunătățește performanța generală. Puteți citi cărți și autobiografii de non-ficțiune de afaceri.

Mulți antreprenori înțeleg importanța sănătății mintale pentru succesul afacerilor lor. Cu toate acestea, mulți dintre ei nu înțeleg profunzimea acestui lucru. În concluzie, luând în mod conștient timp pentru a dormi bine, a mânca sănătos, a medita, a face exerciții fizice în mod regulat și a citi, este posibil să petreceți un procent mai mic de timp încercând să vă îmbunătățiți producția, deoarece ar începe să vină natural. În cele din urmă, stilul tău de viață general se va dovedi mai bun.