O zi in Madrid, Spania

  • Miercuri, 28 Octombrie 2020
  • Turism
  • Publicat de
O zi in Madrid, Spania O zi in Madrid, Spania

Va fi o zi foarte aglomerata daca doriti sa vizitati toate destinatiile importante ale orasului, asa ca conservati-va toata energia si aveti o noapte devreme in prealabil. Incepeti cu Prado de neimitat - pentru multi, punctul culminant al unei vizite la Madrid. Pentru a il identifica pe harta acceseaza de pe telefonul mobil: harta Spaniei.

Nota: programul sezonier al unor atractii poate necesita modificarea itinerariului de mai jos: de exemplu, din noiembrie pana in februarie.

Start: Metrou: Atocha sau Banco de España. Autobuz: 9, 10, 34

1. Muzeul Prado

Deoarece minutele dvs. sunt pretioase aici, alegeti cateva capodopere (cum ar fi Las Meninas ale lui Velázquez) si concentrati-va pe preferatele dvs. Va fi dificil sa nu fii distrat de o astfel de bogatie de frumusete din jurul tau, dar incearca sa-ti limitezi timpul la o simpla ora in loc de jumatatea zilei de care ai nevoie cu adevarat pentru a face dreptate acestui muzeu.

Aripa luminoasa si spatioasa deschisa in 2008 gazduieste o suta de lucrari suplimentare ale unor artisti din secolul al XIX-lea, de la Sorolla si Fortuny pana la indispensabilul Goya.

Expozitiile temporare de aici pot include lucrari de artisti mai moderni, cum ar fi Francis Bacon.

2. Gradini Botanice

Alaturat muzeului, acest izvor compact de calm si verdeata a fost fondat de Carol al III-lea. Avea peste 650 de specii cand s-a deschis in 1755; acum puteti numara marea varietate de flori, arbusti si copaci antici in mii. in timp ce va plimbati pe caile sale silvane, este greu de crezut ca sunteti in inima unui oras mare.

3. Paseo del Prado

De asemenea, lucrarea lui Carol al III-lea, aceasta bijuterie marginita de copaci, unde puteti merge la umbra de o arcada imensa si moale de verde, este cel mai frumos paseo din capitala, daca nu chiar din toata Spania. Flancat de Hotelul Ritz, Muzeul Thyssen si Prado, acesta evoca o imagine a unui elegant Bourbon Madrid din secolul al XIX-lea (daca putem uita traficul pentru o clipa).

4. Congreso de Diputados

Ajungeti aici dupa ce ati facut stanga la fantana Neptuno si la Plaza del Congreso. Admirati fatada neoclasica, stalpii de granit si statuile de leu din bronz in afara cladirii parlamentare de la mijlocul secolului al XIX-lea, proiectata de Pascual y Colomer.

O lovitura de stat lovita a fost incercata in 1981 (gaurile de gloante din tavanul camerei de sedinte dateaza din acea ocazie nepotrivita). Aduceti pasaportul daca doriti sa faceti o vizita de sambata dimineata. De asemenea, puteti face o „vizita virtuala” prin intermediul site-ului web.

5. Ateneo de Madrid

Acest bastion al culturii din secolul al XIX-lea emana o atmosfera de urzeala in timp. Umblati, cereti politicos sa vedeti saloanele bine purtate cu peretii lor din lemn si candelabre inalte si imaginati-va inapoi in vremea lui Unamuno, Ortega si Gasset si a altor giganti literari ai „Generatiei din 98”. (Asta este 1898.)

Desi impresionanta biblioteca de la etaj (numai pentru membri, dar puteti privi prin usa de sticla) are acum facilitati de internet, mediul istoric moale ramane incongruent acelasi.