Nu crezi ca esti o persoana negativista? Verifica aceste simptome

  • Duminică, 11 Aprilie 2021
  • Diverse

Nu crezi ca esti o persoana negativista Verifica aceste simptome

Lipsa de incredere, anxietatea si gandurile negative sunt un amestec de cocktailuri toxice. Oare cum poate o persoana sa supravietuiasca avand in minte si in suflet o astfel de povara grea? Totusi, aceste persoane foarte negativiste exista in jurul nostru si este imposibil sa le evitam. Iata cum le recunosti si iata cum poti verifica daca tu esti o persoana negativista.

O persoana negativista isi face in permanenta griji. Astfel de persoane sunt la dieta nesanatoasa de ingrijorare maxima. Mentalitatea este orientata spre nevoia de a se simti protejat intr-o masura extrema. Pentru a evita acest lucru practica tehnica mindfulness si ramai conectat cu prezentul.

O persoana negativista iti spune tot timpul ce sa faci. Cand oamenii incep sa-ti spuna ce trebuie sa faci cu viata ta, ce locuita sa-ti cumperi sau daca trebuie sa-ti schimbi jobul, poti fi sigur ca se afla de partea negativa a baricadei. Ei nu-si dau seama de acest lucru, dar este un semn sigur ca nu si-au rezolvat propriile probleme de viata. Este mult mai usor sa le spui tuturor celorlalti cum sa-si traiasca viata.

O persoana negativista se situeaza intr-o pozitie implicita. Exista o explicatie neurologica cu privire la motivul pentru care unele persoane ajung sa fie atat de negativiste. Este vorba despre o parte a creierului numita amygdama, care functioneaza ca o alarma si este in permanenta alerta in caz de pericol, frica sau veste proasta. Oamenii de stiinta cred ca aceasta este o pozitie implicita a creierului. In termeni evolutivi, acest lucru este de inteles. Totul face parte din mecanismul frica de zbor, in care creierul foloseste majoritatea neuronilor sau pentru a tine pasul cu toate vestile rele stocate in memorie.

In schimb persoanele pozitive, dezvolta capacitatea de a evalua si de a face fata problemelor care pot contracara acest mecanism.

Persoanele negativiste sunt secretoase. Daca va intalniti cu o persoana negativista la o petrecere, puteti gasi ca discutia cu ea poate fi destul de plictisitoare. Temandu-se ca pot dezvalui prea multe informatii despre ele insele, persoanele negativiste traiesc cu teama ca acest lucru ar putea fi folosit impotriva lor intr-un anume mod. Rar se gandesc ca ceea ce impartasesc ar putea fi folosit intr-o lumina pozitiva.

Persoanele negativiste sunt pesimiste. Persoanele negative gasesc rareori bucurie si fericire in lucrurile minunate. Ele isi imagineaza intotdeauna ca lucrurile vor merge prost.

Acum cred ca ti-ai dat seama. Tu esti o persoana negativista? Cunosti astfel de persoane in jurul tau?