Nevoile sexuale ale barbatilor sunt mai mari decat cele ale femeilor?

Nimic nu o dovedeste. Pentru aceasta, ar trebui ca acelasi individ sa poata experimenta dorinta sexuala atat sub aspectul unui sex cat si al celuilalt. Acestea fiind spuse, mai multi barbati decat femei afirma ca sufera de frustrare sexuala. Adesea ei suporta mai greu abstinenta. Este insa imposibil sa te pronunti daca aceasta inseamna ca nevoile lor sexuale sunt mai mari decat cele ale femeilor. Se stie, de altfel, ca femeile traiesc o dorinta sexuala orientata spre un barbat anume, in timp ce barbatii, in ceea ce-i priveste, pot avea in mai mare masura pulsiuni "orientate in toate directiile", in special in tinerete.

De la ce varsta scad in mod real performantele barbatului?

Totul depinde de individ. Astfel, unii barbati de 70 de ani au raporturi sexuale de mai multe ori pe saptamana, chiar daca acestea sunt mai putin intense si dureaza mai putin decat in tinerete. Pe planul erectiei, se poate totusi afirma ca exista deosebiri inainte si dupa varsta de 50 de ani.

Pana la ce varsta poate face el dragoste?

Daca nu apar probleme majore, barbatul poate avea relatii sexuale totata viata. Inclusiv la 99 de ani.

Talia sexului scade o data cu inaintarea in varsta?

In general, nu. Cu exceptia cazului in care se opreste orice activitate sexuala. Functia creaza organul, iar in privinta sexului acest lucru este foarte adevarat. Cu cat functia sexuala este mai solicitata, cu atat organul este mai elastic. Retractarea datorata unei lungi abstinente este reversibila prin reluarea activitatii sexuale.

Placerea femeii este proportionala cu dimensiunea sexului barbatului?

1n imensa majoritate a cazurilor, placerea nu depinde de dimensiunea penisului. Majoritatea penisurilor sunt "normale" (12 la 16 cm), chiar daca aproximativ un barbat din doi apreciaza ca marimea instrumentului sau ar fi insuficienta. De altfel, nu trebuie sa uitam ca toate zonele erogene ale femeii sunt cuprinse pe 4 cm de la intrarea in vagin (inclusiv punctul G).

Care sunt zonele erogene ale barbatului?

Ele sunt localizate in jurul penisului. Barbatul are tendinta de a negli ja zonele periferice si asteapta mangaieri in jurul zonei genitale. Dar daca femeia il sensibilizeaza in alte zone, barbatul va constata ca zona sa erogena se extinde, la fel ca cea a partenerei sale.