Monede istorice rare dar foarte scumpe

Monede istorice rare dar foarte scumpe Monede istorice rare dar foarte scumpe

Obiceiul de a colecționa monede rare este destul de popular, făcând o monedă care poate nu valorează mult la vremea sa, echivalentă cu milioane de dolari astăzi.

Vulturul dublu

Această monedă este cea mai importantă din istoria americană datorită rarității sale extreme; rămâne doar un exemplar. Data emiterii sale din 1849 coincide cu perioada înfloritoare a descoperirilor de aur din statul „California”. Este prezent în Muzeul Smithsonian ca parte a Grupului Monetar Național și este evaluat la 20 de milioane de dolari.

1794

Această monedă, fabricată din argint și cupru, a fost bătută pentru prima dată în 1794. Era asemănătoare cu „dolarul spaniol” din acea vreme ca formă și greutate, iar importanța sa este atribuită valorii sale istorice și rarității. O copie a acestei piese a fost vândută cu 10 milioane de dolari în 2013.

1822. Half Eagle

Moneda de aur „Half Eagle” este una dintre cele mai rare monede din lume, iar American Mint House a emis 17,8 mii de exemplare ale acesteia în 1822, dar au rămas doar trei exemplare. Două sunt expuse în prezent în muzeul Smithsonian, iar cea de-a treia ediție a fost vândută cu 700.000 de dolari în 1982.

1787. Brasher Doubloon

În secolul al XVIII-lea, unul dintre cei mai pricepuți producători de bijuterii americani, Ephraim Brasher, a produs monede de aur și cupru, lăsând doar un număr minim care să aibă atingerea „Brasher”.

Una dintre ele a fost vândută cu 7,4 milioane de dolari în 2011, care este o monedă de aur care poartă imaginea „Pieptului de vultur”, în timp ce alta a fost vândută cu 4,5 milioane de dolari în 2014 și purta imaginea aripilor unui vultur.

Dolarul de argint 1804

Această monedă a fost prezentată ca un suvenir țărilor arabe și asiatice pentru a îmbunătăți relația „Washingtonului” cu acestea. Sultanul din Muscat a fost înzestrat cu una dintre acele valute și a fost vândut cu 4,1 milioane de dolari în 1999.

Regina Elisabeta a II-a 2007

În 2007, Comisia Regală Canadiană pentru Monedă a emis o monedă în aur pur. Pe de o parte avea imaginea celei de a doua regine britanice Elisabeta, în timp ce pe cealaltă o imagine cu trei frunze ale plantei de arțar. Cinci exemplare ale acestei monede au fost vândute până acum, una fiind vândută cu 4,02 milioane de dolari în 2009.

Liberty Head 1913

Un număr minim din această monedă a fost emisă în Statele Unite în 1913 și a fost realizată cu metalul „nichel”. O bucată din ea a devenit prima monedă care a rupt bariera de 100.000 de dolari în 1972, iar în 1996 a devenit prima monedă care a depășit bariera de un milion de dolari

Cu cât moneda este mai rară, cu atât reprezintă mai multă valoare, iar unii oameni sunt pregătiți să plătească sume mari de bani în schimbul achiziției unor astfel de comori.