Moduri de ati face cat mai relaxant week-endul

Moduri de ati face cat mai relaxant week-endul Moduri de ati face cat mai relaxant week-endul

După o săptămână agitată de muncă, nu mai este nimic mai relaxant decât un weekend - două zile lungi de rupere de monotonie, cursa șobolanilor și stresul . Planificăm atât de multe pentru weekend și ajungem să facem atât de puțin în majoritatea cazurilor. Studiile sugerează că majoritatea oamenilor își trăiesc întreaga viață așteptând weekendul perfect. Ești și tu unul dintre ei? Există ceva în neregulă cu ceea ce ai putea numi ca weekend perfect?

Dacă ai avea un weekend relaxant la tot ceea ce ai putea visa, iată câteva sfaturi care ar putea fi utile și te pot ajuta cu sarcina. Și sunt atât de simple încât ați putea începe să îl implementați chiar din acest weekend și să vedeți cât de relaxant este până la sfârșitul său

DORMI

Deși acest lucru ar putea arăta ca cea mai evidentă sugestie, cu siguranță are mai multe beneficii decât ți-ai dori să crezi, dormitul este FastTrack al vindecării organismului. Așadar, lasă-ți corpul să se relaxeze și să se vindece în weekend. Este mai probabil să vă pregătiți pentru săptămâna viitoare și tot stresul în magazin dacă vă odihniți suficient.

Cu toate acestea, asigurați-vă că nu vă forțați corpul să adoarmă. Cercetările arată că se adaugă doar la nivelul de stres și vă va perturba tiparul de somn obișnuit. Deci, dacă ești obosit, lovește sacul și rămâi acolo. Totuși, te-ai putea răsfăța cu ceva care te amuză dacă nu vrei să dormi.

FĂ DOAR CÂTEVA TREBURI

Ei bine, weekendul ar putea părea a fi singurul moment în care poți participa la toate treburile de acasă și să faci comisii. Deci, ar putea fi momentul potrivit pentru a termina totul. Totuși, amintiți-vă că corpul dumneavoastră are nevoie de odihnă. Și s-ar putea să nu doriți să petreceți întregul weekend terminând o corvoadă după alta.

Așadar, asigurați-vă că vă planificați weekendul și treburile cu mult înainte. Și, în timp ce faceți acest lucru, nu uitați să lăsați mult spațiu pentru odihnă. La urma urmei, weekendul este momentul pentru care să vă relaxați și să vă relaxați.

FĂ O PAUZĂ DE LA MUNCĂ

Opriți laptopul, mobilul de lucru și tot ce vă amintește de lucru. Această deconectare electronică este primul pas pentru a avea un weekend calm și relaxant. Deși s-ar putea să pară dificil inițial și s-ar putea să vă faceți griji cu privire la lipsa actualizărilor de la serviciu, mintea dvs. ar începe să vă mulțumească pentru asta.

În schimb, reconectează-te cu familia și prietenii tăi. Luați-vă din urmă cu acel vechi grup de prieteni cu care nu ați avut ocazia să vorbiți, aflați ce fac prietenii dvs. de facultate și faceți un lucru important să mâncați cel puțin o masă cu întreaga familie. Această legătură vă va ajuta să vă luați mintea de la muncă și stres și, astfel, vă va ajuta să vă relaxați.

PETRECEȚI TIMP FĂRĂ A FACE NIMIC

Cel mai bun mod de a-ți calma nervii, de a te relaxa și de a te simți proaspăt este uneori să nu faci nimic. Pe tot parcursul săptămânii, creierul tău este supus unei presiuni constante pentru a termina o sarcină după alta. Deci, dă-i o pauză și petrece timpul fără să faci absolut nimic.

S-ar putea să redați muzică în fundal, să scuturați un picior, să meditați sau să vă strângeți cu câinele. A face acest lucru doar câteva minute va lăsa, de asemenea, un impact durabil asupra bunăstării mintale. Sfârșitul weekendului, veți simți că acesta este timpul bine petrecut.

URMĂRIȚI UN HOBBY

În loc să stresați munca excesivă, folosiți weekendul pentru a vă urmări un hobby. Cu toții suntem pasionați de acel lucru pe care vrem să-l urmărim, dar continuăm să-l amânăm și să ne spunem că am face-o dacă am avea mai mult timp. Folosiți-vă weekendurile pentru a face exact acest lucru. Amintiți-vă, regretăm întotdeauna lucrurile pe care nu le-am făcut față de cele pe care le-am făcut. Deci, de ce să nu folosiți acest timp pentru a vă urmări hobby-ul. Pe lângă faptul că vă ajută să vă îmbunătățiți ceea ce vă place, vă va ajuta și să vă deconectați de la serviciu.

Majoritatea oamenilor își fac griji că își iau liber de la serviciu. Cu toate acestea, știați că luarea unei pauze de la muncă vă ajută să obțineți performanțe mai bune? Vă oferă posibilitatea de a vedea lucrurile dintr-o perspectivă nouă și, astfel, de a rezolva mai bine problemele. Dacă vă aflați într-un domeniu creativ, s-ar putea să vă simțiți mai bine la locul de muncă după un weekend răcoritor. Deci, continuați și faceți o pauză și profitați la maximum de acest weekend!