Moduri de a optimiza prezența în rețelele sociale pentru afacerea dvs

Marketingul s-a schimbat rapid de la apariția rețelelor sociale. Acum, este nevoie ca mărcile să-și construiască o prezență puternică în rețelele sociale ca o modalitate de a comunica cu clienții, fanii și urmăritorii existenți și potențiali.

Pe lângă faptul că este un instrument de comunicare excelent, menținerea platformelor de social media poate, de asemenea, să scadă costurile de marketing, deoarece este în cea mai mare parte gratuită. De asemenea, poate ajuta companiile să-și crească vânzările, gradul de cunoaștere a mărcii, traficul pe site și clasamentele în motoarele de căutare.

Deoarece peisajul digital s-a schimbat continuu de-a lungul anilor, iar gusturile consumatorilor au evoluat, de asemenea, oamenii încă se luptă să-și facă prezența în rețelele sociale mai eficientă. Așadar, iată câteva sfaturi care vă pot ajuta să vă optimizați resursele și să vă dezvoltați rețeaua.

Este bine să-ți construiești o prezență activă în toate rețelele sociale majore. Cu toate acestea, cel mai bine este să vă concentrați mai întâi pe o singură platformă. Evaluează locul în care publicul tău țintă petrece cel mai mult timp și concentrează-te pe crearea de conținut și urmărire în acea rețea. 

Odată ce ați câștigat tracțiune, puteți depune mai mult efort într-o platformă suplimentară de social media. Dacă nu ești sigur unde publicul tău este mai activ, poți verifica cele mai recente statistici și cercetări online.

Este normal să ai o greșeală de tipar din când în când. Cu toate acestea, a avea greșeli cronice vă poate afecta destul de grav credibilitatea.

Pentru a evita acest lucru, este important să citiți și să recitiți conținutul înainte și după ce îl postați. Dacă descoperiți o greșeală care s-a strecurat sub ceas, puteți apăsa cu ușurință butonul de editare, indiferent de platforma pe care vă aflați.

Dacă nu sunteți sigur de ortografie sau gramatică, căutați-le online pentru confirmare sau cereți pe cineva să le corecteze pentru dvs. Instrumente online precum Grammarly vă pot ajuta enorm

Regula 60/20/20 înseamnă că 60% dintre postările tale sunt sfaturi și informații utile, 20% sunt conținut care sprijină prietenii sau urmăritorii tăi și 20% sunt postări auto-promoționale. S-ar putea să vă întrebați de ce ar trebui să vă promovați produsul sau serviciul doar în 20% din timp. Pentru că se numește social media dintr-un motiv. Trebuie să fii social.

Dacă majoritatea postărilor tale spun oamenilor ce vrei să facă sau sunt conținut greu de vândut, ar putea avea impresia că ești orice altă afacere avidă de vânzări. Înainte de a face o postare, întreabă-te ce valoare poți acorda publicului tău și de ce au nevoie sau caută.

Majoritatea oamenilor defilează de obicei pe lângă linkurile partajate. Ceea ce îi determină să se oprească și să facă clic sunt fotografiile care le captează în mod eficient atenția și le spun un fragment din ceea ce vor obține din informațiile pe care le-ați partajat. Acest lucru este util în special pentru postările de blog.

Rețineți că dimensiunile grafice optime variază în funcție de platforma de socializare. Dimensiunea optimă pentru o postare pe Facebook poate să nu fie dimensiunea potrivită pentru o poveste pe Instagram. Puteți crea diferite versiuni ale graficii dvs. folosind instrumente precum Canva sau Visme.