Mistere interesante nerezolvate

  • Duminică, 17 Octombrie 2021
  • Diverse

De ce este cerul albastru? Unde a dispărut meduza Eil Malk? Al șaselea simț există cu adevărat? Există viață pe Marte? Ce este în interiorul unei găuri negre? Acestea sunt doar câteva dintre cele mai uimitoare și aparent inexplicabile mistere din lume. A enumera toate întrebările deschise cu „milioane de dolari” ar dura mult și ar duce probabil la mai multă confuzie decât răspunsuri. Deci, în schimb, am ales unele dintre misterioasele noastre preferate fără răspuns, fiecare mai unic și mai nedumeritor decât precedentul.

De ce sunt dreptaci majoritatea?

Știați că aproximativ 1% dintre oamenii din această lume se nasc ambidextri? Nu am făcut-o! Studiile arată că aproximativ 70% dintre oamenii din lume sunt dreptaci, în timp ce doar 10% sunt stângaci. Dar în mod ironic, oamenii stângaci tind să fie mai abili atunci când îndeplinesc o sarcină în comparație cu cei dreptaci. Acum, întrebarea uluitoare: de ce sunt dreptaci majoritatea și stângaci minoritate? Aceasta, prieteni, rămâne un mister.

Bilele de piatră din Costa Rica.

Bile uriașe de piatră? Costa Rica? HUH? În timp ce aceste două lucruri exotice pot părea foarte neconectate, localnicii din Costa Rica vă vor spune altfel. Există un mister foarte ciudat în Costa Rica care merge așa: există sute de bile de piatră care sunt perfect rotunjite, realizate din pietre diferite și variază atât în ​​dimensiune, cât și în înălțime. Începând cu anii 1930, aceste bile de piatră au fost documentate, totuși raționamentul din spatele existenței lor este încă de descoperit. Oh și, de asemenea, nimeni nu știe exact cum au ajuns aceste pietre în Costa Rica. Hmm….

Motivul din spatele căscatului.

Nu este un secret faptul că actul de căscat indică epuizare și plictiseală. Și te-ai uitat vreodată pe cineva care căscă și apoi tu însuți începi să căști? Asta pentru că un căscat este contagios, nu? Deși acesta pare a fi zvonul obișnuit, întrebarea de ce căscăm este de fapt necunoscută. Desigur, există numeroase teorii care încearcă să răspundă la această întrebare, dar adevărul este ... s-ar putea să nu știm niciodată.

Viata pe Marte.

Se spune că oamenii de știință au luat dungi întunecate și foarte lungi din zone apropiate de suprafața lui Marte. Și aceste dungi apar cel mai frecvent în timpul sezonului mai cald al planetei. Această întrebare, împreună cu celelalte milioane de întrebări de pe Marte, nu au sfârșit. Cea mai bizară parte a acestei frenezii este că oamenii de știință nu au identificat niciodată apă în zonă. Ești la fel de stump ca noi? Poate cineva să vă explice care sunt aceste dungi misterioase „prietenoase cu vara”?

 

Vacile „Direcționale” obiceiuri alimentare.

Nord, Sud, Est sau Vest? Aceste patru puncte de busolă nu sunt doar principala noastră sursă de îndrumare, ci și factori pentru momentul în care vacile mănâncă. Când vacile mănâncă, vor fi întotdeauna orientate fie spre nord, fie spre sud. Combinația de imagini din satelit Google Earth și o echipă de cercetători au dus la concluzia: vacile se vor confrunta întotdeauna către polii magnetici în timp ce mănâncă sau se odihnesc. Cuvântul „întotdeauna” ne lasă să ne întrebăm, ce s-ar întâmpla dacă o vacă se confruntă cu estul sau vestul în timp ce mănâncă?