Minciunile pe care ni le-au spus filmele vs. realitatea

Unele filme ne-au făcut să credem anumite lucruri care nu sunt deloc adevărate: mituri false, cu care am crescut, imprimate în minte de imaginea bogată a scenelor tipice pe care cinematograful ni le-a prezentat de mai bine de un secol. Este timpul, însă, să nu mai credem tot ce ne oferă marele ecran: sunt lucruri care sunt absolut neadevărate. Să le aflăm împreună.

Emisiunile TV și filme precum Baywatch ne-au învățat că oamenii care se îneacă țipă tare, ieșind din apă cu trunchiul lor. În schimb, din păcate, realitatea este cu totul alta: cu greu poți vedea oameni care sunt pe cale să se înece și, cu siguranță, nu pot cere ajutor, pentru că au capul sub apă.

Rambo, în schimb, ne-a învățat să deschidem bombele cu gura, în timp ce Matrix ne-a arătat că poți trage două arme îndreptate spre două ținte diferite: în primul caz îți va fi puțin greu să nu rupi una. dinții tăi, în timp ce în al doilea, dacă nu ești încrucișat, va fi greu să lovești două persoane în același timp cu două arme diferite.

Dramele medicale ne-au învățat că o inimă care nu mai bate poate fi reactivată cu un defibrilator: dar, din păcate, realitatea este cu totul alta. Thrillerele, pe de altă parte, ne-au mințit mereu despre cloroform: nu este adevărat că persoana care îl respiră devine imediat knock-out, durează cel puțin 5 minute înainte de a face efect,