Milionarii tind sa fie mai fericiti din cauza lucrurilor simple

Nu este un secret pentru nimeni că milionarii duc o viață fermecată. Cu resurse aproape nelimitate la îndemână, ei sunt capabili să obțină tot ce ar putea avea nevoie sau care doresc să se bucure de viață. Nu e de mirare că acest segment al populației este mai fericit decât o persoană obișnuită. Dar această fericire nu se datorează numai banilor.

Potrivit unui raport al publicației Medium, un alt factor important care îi face pe milionari mai fericiți este modul în care își petrec timpul, mai precis modul în care își petrec orele libere. De fapt, a te relaxa pentru a te distra sau a te relaxa reprezintă 46% din timpul oamenilor obișnuiți și al milionarilor, potrivit unui studiu publicat în jurnalul Social Psychological and Personality Science .

Totuși, diferența este că milionarii petrec mai mult timp făcând „activități active” în comparație cu restul populației. Cercetarea a chestionat peste 800 de milionari din Țările de Jos, precum și un eșantion de aproximativ 1.200 de persoane.

Cei bogați tind să prefere să facă lucruri precum socializarea, hobby-urile și menținerea relațiilor în timpul liber. Conform rezultatelor studiului, aproximativ 22% din timpul lor le sunt dedicate, comparativ cu 15,7% pe care oamenii obișnuiți le alocă.

O altă constatare interesantă este că cele două grupuri petrec aproximativ același timp lucrând. Milionarii au însă avantajul că au mai multă autonomie la locul de muncă. În cele din urmă, totuși, este important de reținut că aceste statistici sunt specifice Țărilor de Jos și ar putea să nu fie aceleași în alte părți ale lumii.

Studiul olandez coroborează, de asemenea, rezultatele altor cercetări anterioare pe această temă, în special una  a directorului Institutului Affluent Market , Sarah Stanley Fallaw.

Accentul ei s-a concentrat pe 600 de milionari din America și a ajuns la descoperiri care leagă dedicarea gândurilor și activităților unei persoane cu cât de mult își crește averea. Independența financiară este influențată de factori precum banii, timpul și energia, a concluzionat Fallaw.

Un alt obicei benefic pe care s-a observat că milionarii îl fac este să aloce timp atât pentru lectură pe îndelete, cât și pentru exerciții fizice săptămânal. Și îl întrec pe persoana obișnuită și în aceste aspecte. De exemplu, persoanele cu o avere netă de șapte cifre exercită aproximativ șase ore pe săptămână, în timp ce omologii lor mai puțin bogați dedică activității doar două ore și jumătate.

Pe lângă faptul că nu alocă mai mult timp activităților care se pot îmbunătăți pe sine, omul obișnuit face și greșeala de a-și pierde orele pe rețelele sociale sau jocurile video.

Deși consultarea Instagram sau Facebook în sine nu este în mod inerent un lucru rău, unii oameni tind să exagereze. Milionarii petrec în medie doar două ore și jumătate pe săptămână pe rețelele sociale, în timp ce alții dedică 14 ore.