De ce nordici sunt cei mai fericiti oameni de pe pamant

De ce nordici sunt cei mai fericiti oameni de pe pamant De ce nordici sunt cei mai fericiti oameni de pe pamant

Fericirea este adesea văzută ca ceva greu de descris. Dar dacă o privim cu atenție, ea poate fi măsurată. Jeff Sachs - co-dezvoltator al RAPORTULUI DE FERICIRE MONDIALĂ și conferențiar la Universitatea din Columbia - a dezvăluit că, atunci când experții în cercetare vorbesc despre fericire, o calculează prin simțul împlinirii oamenilor cu viața. Este ceva care nu se măsoară de câte ori a râs sau a zâmbit o persoană

În fiecare an , Finlanda, Norvegia, Suedia și alte țări nordice top lista WHR, în timp ce SUA este întotdeauna în spatele, de obicei clasament la 18 - lea  sau 19 - lea  loc. Potrivit unui raport emis în 2019, Finlanda a ocupat primul loc, așa cum a făcut-o în 2018. Norvegia a preluat titlul în 2007, în timp ce Danemarca a fost considerată pe primul loc în 2013, precum și în 2016. Elveția a fost, de asemenea, raportată ca fiind cea mai fericită din lume. țară în 2015. Deci, de ce sunt țările nordice cele mai fericite, mai exact?

AU MODELE GENEROASE DE BUNĂSTARE

Întrucât națiunile nordice sunt renumite pentru modelele lor generoase de bunăstare, un candidat rezonabil pentru a determina fericirea nordică este beneficiile lor sociale cuprinzătoare. Oamenii, săraci sau bogați, sunt mai mulțumiți, deoarece pot avea ușor acces la beneficii de înaltă calitate, cum ar fi școlarizarea gratuită și asistența medicală.

LE PASĂ DE ECHILIBRUL ÎNTRE VIAȚA PROFESIONALĂ ȘI VIAȚA PERSONALĂ

Modelele pieței muncii din aceste țări sunt, de asemenea, direcționate către prioritizarea echilibrului dintre viața profesională și cea a cetățenilor lor și evitarea exploatării angajaților. Au ore de lucru scurte și sisteme unice de concediu de absență care protejează anxietatea în jurul locurilor de muncă și pierderea locurilor de muncă cu care se confruntă de obicei alte persoane din lume.

EI APRECIAZĂ ACEASTĂ CONSTRUCȚIE SOCIALĂ

Există o construcție socială care este considerată necesară în viața de zi cu zi a oamenilor care trăiesc în țările nordice: în Danemarca, ei o numesc „hygge”. Nu există niciun cuvânt în engleză. Cu toate acestea, poate fi interpretat ca „intimitate intenționată” și poate apărea din experiențe comune sigure, stabile și pașnice, cum ar fi un picnic de vară într-un parc. Norvegia, Suedia și Olanda au toate o analogie proprie cu hygge.

NU AU LOC PENTRU INEGALITATE

Națiunile nordice sunt renumite pentru nivelurile lor scăzute de inegalitate a veniturilor. În general, inegalitatea are o afinitate negativă față de fericire, în special în rândul celor săraci din Europa. Deci, chiar dacă același efect liniar nu este vizibil în multe alte țări, a avea niveluri scăzute de inegalitate ar putea fi vital pentru fericirea cetățenilor nordici.

CALITATEA LOR INSTITUȚIONALĂ ESTE REMARCABILĂ

Calitatea guvernului este unul dintre motivele majore pentru care țările nordice au o satisfacție de viață atât de ridicată - în ciuda ratelor de impozitare ridicate. Într-adevăr, diverse cercetări au arătat că oamenii sunt mai împliniți cu viața lor, atunci când instituțiile sunt de calibru ridicat, necorupte, își îndeplinesc promisiunile și își îngrijesc cu generozitate cetățenii în diferite adversități.

IN CONCLUZIE

Țările nordice se pare că s-au apropiat destul de mult de perfecționarea rețetei pentru a produce cetățeni profund satisfăcuți. Toți au beneficii sociale și eficiente de asistență socială, niveluri scăzute de criminalitate și corupție și cetățeni fericiți care se simt suficient de liberi să aibă încredere unul în celălalt, precum și în instituțiile lor guvernamentale.