Mierea este un bun indulcitor natural?

Oamenii care doreau să slăbească și să-și regleze zahărul din sânge cunosc deja exercițiul: pe cât posibil, trebuie să evitați să mâncați zahăr rafinat, precum și variantele sale care sunt ascunse în alimentele procesate.

Avem tendința de a căuta alternative mai sănătoase pentru a ne îndulci alimentele fără a crește glicemia. Și când vorbim despre îndulcitori naturali, primul lucru care îmi vine în minte este mierea. Mierea este un îndulcitor natural produs de albine. Însă veganii sunt îngrijorați dacă mierea este sau nu bună de încorporat în regimul lor strict de dietă. Iată ce au de spus experții.

DEFINIȚIA VEGAN

Potrivit Societății Vegane , ideea veganismului a luat naștere încă din anii 1940, unde o definesc ca fiind modul de viață care încearcă să evite toate formele de exploatare a animalelor pentru îmbrăcăminte, hrană sau orice alt scop. Filosofia se extinde și la căutarea de alternative fără animale în beneficiul animalelor, mediului și umanității.

Când vine vorba de termeni dietetici, înseamnă practicarea unui stil de viață de disipare a tuturor produselor derivate de la animale. Deci, potrivit Jessica Cording RD, mierea ar trebui interzisă tuturor veganilor. Cu toate acestea, există o captură a acestui principiu.

Potrivit autorului Main Street Vegan, Victoria Moran, unii vegani tind să mănânce produse lactate la sfârșitul anilor '80, fără să mănânce animalele sale principale, precum porc, pui sau carne de vită. Se numesc vegetarieni ovo-lactoși care consumă legume și lactate.

Motivul din spatele acestei diete variate este că veganii trebuie să aibă surse de proteine. De aceea, definiția veganismului a evoluat în ultimii ani, iar societatea lasă pe seama oamenilor să decidă dacă doresc sau nu să încorporeze miere în dieta lor.

MOTIVELE ETICE

Potrivit autorului The Small Change Diet, mierea ar trebui să fie interzisă consumului vegan, deoarece provine practic de la o insectă. Cu toate acestea, este greu să trasezi linia cu privire la consumul sau nu al acestui aliment din motive etice.

De exemplu, albinele sunt polenizatori naturali. Și majoritatea fabricilor agricole ar produce albine pentru a poleniza alimente precum migdalele din California sau afinele din Maine. Dacă urmați definiția vegan, veganii nu ar trebui să mănânce și afine și migdale, deoarece exploatează albinele. Cu toate acestea, majoritatea veganilor consumă aceste alimente, astfel încât același principiu se aplică și atunci când vine vorba de consumul de miere.

ALTERNATIVE DE MIERE

Dacă alegeți să urmați o dietă vegană strictă și să renunțați la miere, experții în sănătate vă recomandă să utilizați aceste alternative.

MIERE NATURALĂ

Dacă doriți să gustați miere naturală, puteți cumpăra un produs numit Bee din mere pure, organice. Acest tip de miere este fabricat din fructe fără utilizarea albinelor sau a insectelor. Ce este grozav la acest produs este că oferă mai multe varietăți în funcție de preferințele dumneavoastră.

STEVIA

Stevia este un îndulcitor natural provenit din planta steviei, astfel încât veganii se pot bucura de încorporarea acestui îndulcitor în dieta lor fără a se simți vinovați. Puteți folosi acest lucru în rețetele de desert. Este, de asemenea, perfect pentru cei care doresc să slăbească sau care suferă de diabet, deoarece vă reglează nivelul zahărului din sânge. Vă puteți bucura să consumați acest lucru fără să vă faceți griji cu privire la nivelul zahărului. Dacă nu, puteți folosi nectarul de agave sau siropul de arțar ca o altă alternativă sănătoasă și vegană.

VERDICTUL

Din punct de vedere tehnic, mierea nu este un aliment vegan pe baza explicațiilor experților, dar totul se reduce la ceea ce vrei și nu vrei să încorporezi în dieta ta. Dacă doriți să fiți liniștiți în dieta dvs. vegană, atunci nu este rău în utilizarea mierii. De asemenea, societatea vegană nu se va aduna în fața casei dvs. pentru asta. Dar dacă doriți să respectați principiile dietei în mod religios, atunci puteți alege să renunțați la miere și să folosiți alternativele.