Cum tratezi raceala in mod natural

Nimanui nu-I place sa se trezeasca pe nepusa masa cu o durere de cap, nas infundat, o stare de slabiciune si apatie, insotita de posibile zeci de alte simptome. Si totusi ea apare, deseori cand nu avem grija de corpul nostru asa cum e necesar sau atunci cand luam contactul cu o persoana care deja sufera de o astfel de afectiune.

Fara o grija adecvata, corpul poate raspunde si mai rau si, in timp, starea de sanatate poate degenera. De aceea este important sa ei masuri si sa incerci sa te tratezi cum se poate mai bine. De multe ori poti trata raceala in mod natural, fara a fi nevoie sa apelezi la un medic specialist. Cu toate acestea, in functie de corpul si tolerantele tale, de starea de sanatate pe care o detii, ar trebui sa stii ca toate aceste practici de a trata raceala in mod natural pot sa dea roade mai greu sau deloc, dar totodata te pot afecta in special daca detii anumite intolerante si alergii. De aceea, parerea avizata a medicului este intotdeauna binevenita, mai ales in cazul unui copil.

1. Consuma produse apicole

Produsele apicole sunt renumite de zeci de ani pentru efectele benefice si ajutatoare pe care le pot avea asupra organismului. Acestea intaresc imunitatea si totodata au rol antibacterian, antimicotic, antiinflamator, calmant si regenerator etc. Astfel, in cazul in care nu esti o persoana alergica, consumul de miere polen, propolis si combinatii intre acestea te pot ajuta sa te pui pe picioare mai repede si natural.

 

2. Consuma ceaiuri

O serie de plante pot fi de asemenea benefice pentru a remedia simptomele unei raceli. De pilda, musetelul si menta, eucaliptul, lavanda etc. sunt doar cateva dintre cele mai intalnite si la indemana plante pentru a trata durerile de gat si nu numai. Daca ele sunt culese si uscate, si ulterior transformate in ceaiuri, pot oferi efecte benefice alaturi de produsele apicole.

 

3. Uleiuri esentiale

Baile cu uleiuri esentiale, masajul, consumul acestora intern si responsabil, cat si inhalatiile, te pot ajuta de asemenea sa ai parte de un somn linistit si sa reduci natural simptomele unei raceli.