Cum să tratezi diabetul: un ghid pas cu pas

Cum te-ai simți dacă ai fi lăsat într-un magazin de dulciuri și ți-ar cere să nu atingi nimic? Descurajarea nu va începe să o descrie, nu? Se pare că asta simt cei mai mulți diabetici în fiecare zi din viața lor!

Pacienții cu diabet urmează un stil de viață destul de strict. Nu numai că le este interzis să mănânce dulciuri și alimente dulci, ci și să consume prea mulți carbohidrați. Dacă suferiți de diabet și doriți să vă întoarceți la vechea viață, avem lista potrivită de tratamente pentru dvs. 

În primul rând, să înțelegem tipurile de diabet

În mod normal, există două tipuri de diabet – de tip 1 și de tip 2. În diabetul de tip 1, organismul încetează să producă insulină foarte brusc, dar în diabetul de tip 2, organismul încetează să producă insulină în timp. De obicei, ambele tipuri au aceleași simptome, dar diabetul de tip 1 poate fi identificat la o vârstă fragedă.

Tratamente pentru diabetul de tip 1

Luați insulină

Cel mai bun mod de a trata diabetul de tip 1 este de a oferi organismului dumneavoastră doza zilnică de insulină. Există două moduri de a face acest lucru – fie îl puteți injecta cu un ac, fie puteți folosi o pompă de insulină. Indiferent de calea pe care o găsiți mai ușor, rămâneți la aceea; dar nu uitați să vă luați insulina în fiecare zi.

Monitorizați nivelul zahărului din sânge

Mulți oameni iau insulină fără  a-și monitoriza nivelul zahărului din sânge, ceea ce este absolut incorect. Dacă nu știi câtă insulină are nevoie corpul tău, cum poți administra o injectare? Așa că fii inteligent și nu face greșeli care te-ar putea duce la spital.

Rămâneți în formă și consumați o dietă sănătoasă

Indiferent de câtă insulină ai lua, dacă nu faci sport în mod regulat și consumi o dietă sănătoasă, corpul tău nu va putea să-și echilibreze nivelul de zahăr din sânge. Așa că asigurați-vă că vizitați un dietetician și pregătiți-vă planul de masă cât mai curând posibil. Și nu uitați să faceți mult cardio zilnic. 

Tratamente pentru diabetul de tip 2

Medicamente

Medicamente precum metformina, sulfonilureea și tiazolidindiona sunt foarte frecvente în tratamentul diabetului de tip 2. Metformina ajută la scăderea nivelului de zahăr din sânge și îmbunătățește răspunsul organismului la insulină, în timp ce tiazolidindiona face organismul mai sensibil la insulină. Sulfonilureele, pe de altă parte, măresc producția de insulină în organism. 

Mențineți greutatea adecvată și faceți exerciții regulate

Nu există nicio modalitate de a evita sau de a controla bolile, în special cele cronice, cum ar fi diabetul, fără a urma o dietă sănătoasă și a face mișcare în mod regulat. Trebuie să stai departe de carbohidrații rafinați și proteinele animale cât poți de mult și să te ții de verdeață. Iar pentru cei leneși, trebuie să faci  mișcare zilnic cel puțin 30 de minute pentru a-ți menține sub control nivelul zahărului din sânge.