Mențineți-Vă Mașina Ca Un Profesionist Cu Aceste Sfaturi

Dacă sunteți proprietarul unei mașini, atunci învățarea modului de întreținere a mașinii este crucială pentru a o menține în formă de vârf. A avea grijă de mașină vă va prelungi durata de viață, precum și economisi bani pe termen lung. Ca să nu mai vorbim, mașina ta va arăta strălucitoare și nouă! Efectuarea unei inspecții săptămânale va ajuta la prevenirea problemelor mari pe linie. Dacă nu știți de unde să începeți sau ce să faceți, de aceea suntem aici astăzi! Citiți mai departe pentru a afla despre întreținerea mașinii.

Verificați filtrul de aer

O mulțime de probleme legate de mașini provin din filtrele de aer înfundate sau din accesoriile libere. Ceea ce face filtrul de aer este să împiedice murdăria și particulele să ajungă la motor. Dacă filtrul de aer este înfundat, acesta ar putea afecta performanța motorului. La fiecare 12 luni, ar trebui să schimbați filtrul de aer sau după 12000 de mile. Schimbarea filtrului durează doar aproximativ 10 minute și poți învăța chiar cum să o faci singur pentru a economisi niște bani!

Inspectați periodic presiunea și lichidele anvelopelor

Presiunea anvelopelor este ceva ce cu siguranță nu doriți să ignorați. Anvelopele sunt una dintre cele mai importante părți ale unei mașini, în special pentru siguranță. Obișnuința de a vă verifica anvelopele în mod regulat nu vă va economisi doar bani, ci vă va asigura siguranța în timp ce conduceți.

Verificați bateria

Bateria mașinii este crucială. Dacă bateria nu funcționează, atunci mașina pur și simplu nu va porni, chiar dacă orice altceva este perfect. Puteți evita orice neplăceri verificând bateria mașinii. Mai întâi, verificați cablurile și conexiunea la terminale. Utilizați un multimetru cu motorul oprit pentru a vedea dacă bateria este complet încărcată.

Schimbați bujiile

Dacă observați că motorul nu funcționează corect, motivul ar putea fi bujiile. Când nu sunt verificați în mod regulat, se pot uza și pot fi acoperiți de acumulare. Verificați manualul mașinii pentru a vedea cât de des trebuie înlocuite.

Rotiți anvelopele

Acesta este cel mai simplu truc pentru a preveni uzarea anvelopelor și pentru a le face să dureze mai mult. Rotiți anvelopele la fiecare 6.000-8.000 de mile. În timp ce anvelopele diferite nu se uzează în același ritm, vedeți ce funcționează pentru dvs. În plus, asigurați-vă că anvelopele sunt aliniate.

Inspectați și înlocuiți curelele serpentine

Asigurați-vă că inspectați cu atenție curelele serpentine și că verificați uzura. Dacă aceste curele se defectează, acestea pot provoca deteriorarea pieselor motorului și pot duce la o factură uriașă pentru dvs. Pentru a vedea cât de des ar trebui să schimbați centurile, consultați manualul mașinii. Procesul de schimbare a centurilor este destul de simplu, de aceea nu vă faceți griji!