Menstruatie intarziata? Citeste despre primele semne ale unei sarcini

Menstruatie intarziata? Citeste despre primele semne ale unei sarcini Menstruatie intarziata? Citeste despre primele semne ale unei sarcini

Este normal ca o femeie activa din punct de vedere sexual si care are un ciclu menstrual regulat sa se gandeasca imediat la posibilitatea unei sarcini in momentul in care menstruatia intarzie sa apara. Chiar daca singurele metode prin care se poate sti cu certitudine daca o femeie este sau nu insarcinata sunt testul de sarcina, testul de sange si ecografia, exista anumite semne de sarcina care nu ar trebui ignorate si care apar inca din primele saptamani de dupa conceptie.

Desi din prima saptamana de sarcina si pana in saptamana a 4-a totul se intampla la nivel celular, femeile pot avea parte de semne care dau de inteles ca sunt insarcinate. Trebuie mentionat faptul ca fiecare femeie este diferita si ca nu toate vor observa primele semne de sarcina. O parte dintre femei nu simt nicio schimbare din punct de vedere fizic sau psihic atunci cand sunt insarcinate, iar acest lucru este perfect normal. La fel de normal este si ca alte femei sa aiba cel putin cateva simptome care sa le dea de inteles ca sunt insarcinate.

9 semne care indica prezenta unei sarcini

Este important sa se stie faptul ca primele semne de sarcina pot fi identice cu simptomele resimtite de femei inainte de inceperea menstruatiei. De cele mai multe ori, mai ales daca menstruatia a intarziat, femeile nu stiu cum sa interpreteze aceste semne, care pot prevesti doua situatii total diferite: prezenta unei sarcini sau faptul ca menstruatia urmeaza sa inceapa.

Iata care sunt primele semne de sarcina la care ar trebui sa fie atenta orice femeie careia i-a intarziat menstruatia.

Apar greturile si ametelile

Se crede ca hormonii joaca un rol important in instalarea starilor de greata si de ameteala, desi specialistii nu au un raspuns clar in aceasta privinta. Indiferent de motiv, greturile, starile de voma si ameteala isi fac aparitia inca din primele saptamani de sarcina, desi in unele cazuri nu sunt foarte accentuate.

Creste sensibilitatea la mirosuri

Un studiu cu privire la legatura dintre sensibilitatea la miros si sarcina a aratat faptul ca femeile insarcinate resimt mirosurile mult mai intens decat in mod obisnuit. Sensibilitatea la mirosuri este unul dintre primele semne de sarcina, multe femei fiind deranjate de mirosuri de mancare sau de parfumuri cu care anterior nu aveau nicio problema.

Temperatura bazala se modifica

O temperatura corporala mai ridicata decat cea normala poate semnala prezenta unei sarcini. De aceea, femeile carora le intarzie menstruatia isi pot masura temperatura inainte de a face un test de sarcina. Daca se observa cresterea temperaturii, pentru un plus de confort se recomanda ventilarea optima a incaperilor din casa in care se petrece cel mai mult timp.

Se instaleaza oboseala

Oboseala accentuata este unul dintre primele semne de sarcina, fiind foarte des intalnit la majoritatea femeilor. Motivul este modificarea nivelului de progesteron din corp, care se va mari si va produce stari de somnolenta. Unele femei se simt chiar extenuate din aceasta cauza. In aceste cazuri corpul trebuie ascultat si se recomanda prelungirea programului de odihna si de somn.

Apar schimbari la nivelul sanilor

Sanii unei femei sunt mult mai sensibili la atingere si isi maresc volumul atunci cand este vorba despre o sarcina. De asemenea, areolele isi pot inchide culoarea. Motivul este reprezentat tot de schimbarile hormonale. Totusi, aceste semne sarcina dispar in momentul in care corpul se adapteaza noului nivel hormonal.

 Intervin durerile corporale

O femeie poate resimti in perioada de inceput a sarcinii dureri la nivelul spatelui, in special dureri de mijloc. De asemenea, sunt frecvente si durerile de cap atunci cand o femeie ramane insarcinata. Daca aceste dureri sunt asociate si cu menstruatia intarziata, este recomandat sa se consulte medicul inainte de administrarea oricarui analgezic. Unele medicamente sunt interzise in sarcina, deoarece pot fi daunatoare fatului.

Starea se schimba de la un moment la altul

Primele semne de sarcina includ si schimbarea frecventa a starii de spirit. Tot hormonii sunt „de vina” si in aceasta situatie, cauzand iritabilitate crescuta, stari de euforie, anxietate sau chiar sentimente asociate cu depresia. Asadar, femeile care se simt mult mai sensibile decat de obicei ar trebui sa se gandeasca la posibilitatea unei sarcini.

Femeile insarcinate urineaza frecvent

Urinarea frecventa este o problema cu care femeile se vor confrunta pe intreg parcursul sarcinii si un semn care se instaleaza inca din primele saptamani de la conceptie. Pentru ca in timpul sarcinii se pompeaza o cantitate mai mare de sange in organism si rinichii proceseaza mai multe fluide decat in mod obisnuit, vezica urinara va trebui sa fie golita mai des.

 Apar schimbari neobisnuite in alimentatie

In perioada de inceput a sarcinii, multe femei constata ca nu le mai plac anumite alimente sau bauturi pe care pana la un moment dat le-au consumat cu placere. Mai mult, unul dintre primele semne de sarcina este aparitia poftelor culinare.