Mașinile fara sofer un real castig pentru industria alcoolului

Mașinile care conduc singure au fost în vârful tuturor discuțiilor în industria autovehiculelor în ultimele două luni, multe corporații diferite lucrând la propriile lor prototipuri. Cu toate acestea, oricât de mult a existat un zgomot în jurul produsului, există o serie de aspecte care promit să perturbe industria auto și drumurile publice așa cum le cunoaștem.

Cu toate acestea, o altă schimbare, care ar putea fi oarecum o schimbare binevenită, este punctul în care se așteaptă să crească consumul de alcool și conducerea. Având în vedere că mașina se conduce singură, nu este nevoie să vă urcați la volan, așa că oamenii își vor întinde mâna după băutura

Analiștii de la Morgan Stanley au prezis că introducerea mașinilor cu conducere autonomă pe drumurile noastre va crește consumul de alcool al pasagerilor cu cel puțin încă o băutură pe săptămână, de persoană.

În loc să bei înainte de a pleca, poți să bei din mers și să păstrezi acel zgomot până la destinația aleasă. Deși nu pare că o singură băutură poate face o mare diferență, poate.

Consumul crescut de alcool va fi însoțit de un profit benefic pentru companiile de băuturi, creând o valoare suplimentară de 56 de miliarde de dolari și o creștere cu 0,8% a ratei de creștere anuală compusă pe 10 ani.

Conceptul de creștere a consumului de alcool în mașinile cu conducere autonomă va implementa, de asemenea, o scădere a șoferilor în stare de ebrietate. O companie care a scăzut inițial cifrele a fost Uber, deoarece a devenit din ce în ce mai ușor să chemați un taxi la un preț scăzut într-o noapte.

Odată cu intrarea pe piață a mai multor companii, decizia de a conduce sub influență va fi redusă dramatic.

sursa: drivepedia.com