4 mituri despre masinile electrice pe care nu trebuie sa le mai credeti

Masinile pe benzina si masinile electrice, coexista in armonie, calatorind pe strazile celor mai importante orase ale lumii. Unele reprezinta viitorul pentru noi, altele reprezinta rezultatul unui secol de evolutie in motoare.

Dar care sunt cele mai bune? Daca credeti ca masinile conventionale sunt castigatoare, este posibil sa nu fi luat in considerare toate avantajele si dezavantajele pe care le are fiecare. In acest post, vom vorbi despre cele mai comune mituri si va vom spune daca sunt adevarate sau nu, veti fi surprinsi!

1. Nu le puteti incarca acasa

Mit: Masinile electrice au incarcatoare cu intrari speciale care intra numai in statiile de incarcare care se afla in agentia vehiculului sau pe drumurile publice.

Realitate: Unele masini vin cu un alt incarcator care poate fi conectat direct la orice priza de uz casnic. In plus, puteti cumpara si incarcatoare speciale de 240 volti pentru a furniza energie de acasa, aveti nevoie doar de o instalare electrica speciala de catre un profesionist.

2. Calatoreste cativa kilometri cu o incarcatura

Mit: Masinile electrice nu pot calatori pe distante lungi, bateria dureaza cativa kilometri si trebuie reincarcata in mod constant.

Realitate: Da, primele masini electrice au avut autonomii foarte putini kilometri, din fericire tehnologia actuala permite acestor vehicule sa calatoreasca distante similare cu cele ale autoturismelor pe benzina; astfel incat sa puteti ajunge calm intr-un alt stat.

3. Sunt mai lente decat o masina conventionala

Mit: Masinile electrice nu pot atinge aceeasi viteza ca o masina cu benzina, deoarece nu au aceeasi putere.

Realitate: La fel ca si punctul precedent, la un moment dat masinile electrice au fost considerabil mai lente decat cele conventionale, dar suntem deja in viitor. In prezent, aceste vehicule sunt capabile sa mearga de la 0 la 100 km pe ora in doar 6,5 secunde si sa aiba o putere de cel putin 200 de cai putere.

4. In interiorul lor sunt ca orice alt vehicul

Mit: Masinile electrice pot fi foarte moderne, dar in interiorul lor sunt la fel ca orice alta masina, nu au nimic diferit sau nou.

Realitate: Fals, asamblorii au acordat o atentie speciala interiorului acestor vehicule si puteti gasi modele care au internet 4G LTE de mare viteza, ecrane tactile de 10 inch, care pot fi sincronizate cu telefonul smartphone. Toate acestea cu un design futurist dificil de gasit la alte vehicule.