Masina de spalat are scurgeri de apa? Uite care ar putea fi problema

Masina de spalat are scurgeri de apa? Uite care ar putea fi problema Masina de spalat are scurgeri de apa? Uite care ar putea fi problema

Scurgerile pot provoca mizerie, dar deseori problema poate fi solutionata cu o reparatie necostisitoare.

 

Furtunul de scurgere

Cand se scurge apa dintr-o masina de spalat doar in timpul ciclului de rotire, cel mai probabil cauza este la furtunul de evacuare.

·         Verifica starea conexiunilor de pe furtun pentru a te asigura ca sunt bine sigilate

·         Verifica starea furtunului de scurgere; nu trebuie sa existe fisuri sau urme de deteriorare

·         Verifica daca furtunul nu este infundat. S-ar putea sa-ti gasesti soseta lipsa.

·         Verficia furtunul de scurgere unde se imbina cu masina de spalat. Nu ar trebui sa fie deloc urme de apa.

Daca exista, poti sa tai capatul si sa reconectezi furtunul sau poti sa cumperi un furtun nou.

 

Furtun umplut

Cauza problemei ar putea fi chiar furtunul. In aceasta situatie:

·         Verifica daca furtunurile de umplere sunt in stare buna de functionare si bine montate.

·         Totusi, nu trebuie sa fie prea stranse.

·         Ori de cate ori aceste furtunuri sunt indepartate si inlocuite, ar trebui sa schimbi si garnitura de cauciuc la reconectare

·         Daca ai schimbat furtunul, dar nu si garnitura de cauciuc, atunci aceasta ar putea fi problema masinii de spalat.

 

Supapa de intrare

Verifica scurgerea robinetului de intrare a apei. Este posibil sa se fi acumulat rugina sau depozite de calcar in interiorul robinetulului si atunci ar trebui inlocuite. Din nou, un specialist in reparatii masini de spalat te poate ajuta in acest sens.

 

Prea mult detergent

Daca apa este dura si utilizezi prea mult detergent de sensibilizare a apei, problema la nivelul scurgerii poate fi o suprasolicitare. Apa calda si dedurizata necesita mai putin detergent pentru a curata in mod eficient, comparativ cu apa dura si rece. Redu cantitatea de detergent utilizat si s-ar putea sa rezolvi problema de suprasolicitare.

 

Garnitura usa (masini de spalat cu incarcare frontala)

Garniturile dezvolta frecvent probleme de scurgere, pentru ca in zona usii se acumuleaza des deseuri. In timp, acumularea poate atinge un nivel critic, iar apa ar putea sa se scurga pe dinafara. Poti rezolva aceasta problema curatand cu atentie garnitura.

 

Pompa de scurgere

Pompele au o etansare tip scripete, iar daca se uzeaza, apa se va scurge pe margini. Multe pompe sunt proiectate cu un orificiu de evacuare, ce permite scurgerea apei in anumite situatii. Prin urmare, daca descoperi o cantitate mica de apa sau o balta mare in apropierea pompei de scurgere, este posibil sa fi descoperit sursa problemei. Va trebui sa inlocuiesti pompa.

 

Pentru asta suna la service masini de spalat bucuresti