Cum sa faci o masina de spalat sa reziste mai mult?

O masina noua de spalat poate sa coste destul de mult, dar este un electrocasnic indispensabil in ziua de azi. Iti ia de pe cap povara curatarii hainelor, a lenjeriei, perdelelor si a altor articole de imbracaminte. Iti permite sa-ti concentrezi energia si timpul asupra altor activitati. Acesta este motivul pentru care iti doresti sa reziste cat mai mult.

Iata cateva trucuri de ajutor.

1. Verifica buzunarele de la pantaloni

Fie ca ai o masina de spalat cu incarcare frontala sau laterala, firmele de reparatii masini de spalat stiu ca unele defectiuni apar din cauza obiectelor uitate in cuva, in timpul ciclului de spalare. Articolele mici, cum ar fi monedele, pixurile, agrafele si cheile pot deteriora sau chiar distruge tamburul masinii de spalat. In plus,exista riscul sa fie aspirate in conducta de scurgere, ceea ce va impiedica apa din masina sa se evacueze corect.

2. Nu incarca prea mult masina de spalat

Acesta este inca un truc pe care vi-l poate spune orice firma de reparatii masini de spalat. Cred ca oricine este la un moment dat tentat sa puna mai multe rufe intr-un singur ciclu de spalare, ca sa castige timp. Dar acest lucru este gresit. Cand ai o grama de haine care te asteapta in dormitor, te gandesti ca poti sa scapi mai usor, daca incarci mai mult masina de spalat. Totusi, supraincarcarea masinii de spalat poate scurta semnificativ durata sa de utilizare, contribuind la o uzura mai mare a componentelor mecanice. Pentru aceasta, citeste si respecta instructiunile de incarcare specificate de catre producator in manualul masinii de spalat.

3. Foloseste detergentul in mod intelept

Cand vorbim de detergentul de rufe, de obicei este bine sa te gandesti ca mai putin inseamna mai bine. Prea multe persoane isi supraincarca unitatea de detergent cu o cantitate excesiva de pulbere, presupunand ca acest lucru va face ca rufele sa fie mai curate la final. Dar, in realitate, abundenta de detergent duce la dezvoltarea mucegaiului, care se poate infiltra in fisuri si poate fi greu de indepartat.

 

4. Aseaza masina pe o suprafata stabila

Daca masina nu sta pe o suprafata dreapta, atunci ar trebui sa rezolvi aceasta problema. La fel, daca ti se pare ca se clatina, desi suprafata e dreapta, ar trebui sa-i reglezi picioarele. Masinile care nu stau uniform sunt mai susceptibile de a se defecta din cauza vibratiilor.