Masina BMW editie limitata, stoc epuizat in 2 luni

Masina BMW editie limitata, stoc epuizat in 2 luni Masina BMW editie limitata, stoc epuizat in 2 luni

Oamenii au fost nevoiți să pună mâna pe acest model de mașină BMW în ediție limitată pe care l-a vândut chiar înainte de a ieși din fabricile lor. BMW M4GTS a fost programat să aibă doar 700 de unități produse. În doar două luni, toate unitățile au fost deja promise noilor proprietari.

Modelul GTS al BMW M4 Coupe a fost introdus pentru prima dată la Pebble Beach Concours d'Elegance în august 2015. În 2016, o versiune de producție a mașinii a fost deja introdusă.

Una dintre caracteristicile care probabil au atras o hoardă de pasionați de mașini este utilizarea tehnologiei de injectare a apei. Este vorba despre primul automobil de producție care l-a folosit în aproape două decenii.

Pentru M4 GTS, BMW a reinventat vechiul concept al sistemului de injecție a apei. Aerul de admisie este pulverizat cu ceață de răcire pentru a ajuta la controlul temperaturilor de admisie, precum și a interiorului cilindrului. Acest lucru ajută, de asemenea, la îmbunătățirea arderii și la creșterea motorului turbocompresor prin scăderea stresului și lovirea cauzată de căldură. De asemenea, sistemul ajută la reducerea emisiilor și îmbunătățește oarecum economia de combustibil a mașinii. Chiar dacă rezervorul de apă este uscat, sistemul va funcționa în continuare.

M4 GTS se mândrește cu un pumn mai rău sub capota sa din fibră de carbon comparativ cu modelul M4 standard. De la puterea de 317 kW și cuplul de 550 Nm al modelului standard, versiunea GTS are o putere îmbunătățită de 368 kW și un cuplu de 600 Nm. Deși, se pare că ambele versiuni au același motor dublu turbo de 3.0 litri cu șase turbine. Transmisia GTS este un MD DCT cu șapte trepte, care trimite toată puterea către roțile din spate.

O altă diferență între cele două modele este că GTS este mai ușor de 60 lbs decât M4 Coupe. Pentru a-l face mai ușor, scaunele din spate au fost scoase, panourile ușilor și consola centrală au fost ușurate, iar curelele au fost favorizate față de mânerele interioare ale ușilor.

Greutatea mai ușoară a permis GTS să ruleze de la zero la 62 mph în doar 3,8 secunde, cu o viteză maximă de 190 mph. Potrivit BMW, M4 GTS a făcut cronometru în 7 minute și 28 de secunde când a parcurs un tur pe pista Nürburgring Nordschleife, cam în același timp cu cel al Porsche Carrera GT. Acest timp de urmărire face GTS mai rapid decât M4 de bază cu 24 de secunde și M3 GTS cu 20 de secunde.

M4 GTS este echipat, de asemenea, cu anvelope Michelin Pilot Sport Cup 2, frâne carbon-ceramice, aripă spate reglabilă și evacuare din titan. Există un upgrade opțional disponibil, care include un ham, un extinctor și o bară de rulare Acid Orange. Nu este de mirare că a fost folosit în campionatele de curse de motociclete Moto GP ca mașini de siguranță.

Spre deosebire de predecesorul său, M3 GTS, care a venit doar în portocaliu ars, M4 GTS a fost disponibil în patru culori exterioare: alb alpin, negru safir, gri mineral și gri închis înghețat.

Ultimul M4 GTS a fost produs în noiembrie 2016. Din cele 700 de unități, 300 au fost trimise în SUA. Avea un preț de bază de aproximativ 134,00 USD înainte de majorările dealerului. Popularitatea și exclusivitatea mașinii ar fi condus majorările la până la 200.000 de dolari în unele reprezentanțe.