Locuri de vizitat în Londra

  • Vineri, 21 Februarie 2020
  • Turism
Locuri de vizitat în Londra Locuri de vizitat în Londra

Dacă doriți să explorați capitala Angliei pentru următoarea dvs. călătorie în străinătate, atunci ar trebui să planificați din timp și să știți care sunt cele mai bune locuri de vizitat în oraș. Există o mulțime de locuri neplăcute care își vor arunca farmecul și asupra voastră. Astăzi, veți primi câteva sfaturi bune

Big Ben

Dacă vă îndreptați spre Londra, albumul dvs. foto ar trebui să includă cu siguranță fotografiile tradiționalei Big Ben - un clopot cu paisprezece tonuri care este dominantul turnului cu ceas din clădirea Parlamentului Britanic.

Ceasul funcționează aici începând cu 7 septembrie 1859, dar mai puțin de o lună mai târziu, un clopot de paisprezece tone a crăpat. Din fericire, a fost reparată și după doi ani s-a întors la turn, unde încă mai sună până astăzi.

Turnul ceasului cu 11 etaje, care are o înălțime de peste 96 de metri, formează Casa Parlamentului. În timpul lucrărilor de reconstrucție care au fost efectuate aici după incendiul Palatului Westminster din 1834, turnul a fost construit după designul lui Charles Barry, iar arhitectura sa corespunde stilului victorian-gotic.

Numele oficial este Elizabeth Tower, dar numele cunoscut al lumii este cu siguranță Big Ben numit după marele său clopot.

Piața Trafalgar

Una dintre cele mai cunoscute piețe din Londra este cu siguranță Trafalgar Square unde puteți găsi fântâni și sculpturi mari de lei care păzează piața.

Acest loc de adunare cel mai mare din Londra a primit numele de bătălia de la Trafalgar din 1805, care s-a încheiat cu victoria Marinei Britanice condusă de legendarul amiral Horatio Nelson asupra flotei franceze. Pentru a comemora puterea forței navale a Marii Britanii, a fost ridicată o coloană înaltă de 52 de metri în mijlocul Pieței Memoriale a lui Nelson.

Piața este dominată nu numai de coloana lui Nelson, ci și de două fântâni, Galeria Națională Britanică și biserica St Martin-in-the-Fields. De asemenea, a devenit un model al multor biserici, în special în Statele Unite ale Americii.

Podul turnului

Tower Bridge este cel mai cunoscut pod din Londra și cu siguranță unul dintre cele mai faimoase din lume. Astăzi, după mai bine de un secol (podul a fost deschis în 1894) își servește încă scopul.

Puteți găsi North End of Bridge lângă stația de metrou Tower Hill sau stația DLR Tower Gateway. Vă recomandăm să vizitați Turnul Londrei din apropiere, unde aveți o frumoasă vedere panoramică a podului Tower.

Palatul Westminster / clădirea Parlamentului

Palatul Westminster, cunoscut sub numele de Camere ale Parlamentului, este sediul Parlamentului britanic. Prezintă Turnul Elisabeta cu clopotnița Big Ben.

Palatul Westminster este situat pe malul nordic al fluviului Thames, numit inițial Insula Thorney. Această locație strategică și-a determinat în trecut funcția principală, deoarece din secolele XI-XVI a fost sediul oficial al conducătorilor englezi.