Locuri de vizitat in acest an

  • Marţi, 23 Martie 2021
  • Turism
  • Publicat de
Locuri din Romania Locuri din Romania

Inceputul campaniei de vaccinare impotriva Covid-19 a ridicat multe sperante pentru un an turistic mai bun. Dupa luni de restrictii de calatorie si miscare, aranjamente de la locul de munca si experiente de divertisment care au trecut la un format online, multi au asteptat sa planifice o vacanta si o schimbare de peisaj.

Deoarece situatia coronavirusului este in continua schimbare, locurile indepartate si activitatile in aer liber pot face mai usoara respectarea normelor sanitare actuale. in acelasi timp, destinatiile interne sunt inca o prima alegere pentru multi, deoarece perspectivele pentru calatoriile internationale raman incerte, cu numeroase restrictii de intrare. Va prezentam mai jos cateva locuri locale de descoperit sau redescoperit in 2021.

Unul dintre punctele turistice de top din tara, Sibiul a trebuit sa anuleze anul trecut piata sa de Craciun cu magnet turistic. Pentru a compensa anul 2020 si a reveni cat mai mult posibil la normal, autoritatile locale au inregistrat orasul in competitia European Best Destinationspentru al doilea an consecutiv.

Cu orasul sau vechi bine conservat, Sibiul poate tine vizitatorii in aer liber explorand strazile inguste, pietruite, turnurile si zidurile de aparare si bisericile impresionante. Muzeul Brukenthal este o alta vizita obligatorie in oras, fie pentru galeriile sale de arta, cu colectiile sale de arta europeana si romaneasca gazduite in Palatul Brukenthal, fie Muzeul Farmaciei si Muzeul de Istorie gazduit in ansamblul construit in jurul resedintei fostului primar Thomas Altemberger. Muzeul Astra in aer liber, aflat la doar patru kilometri distanta de oras, prezinta o multitudine de case traditionale, ateliere si alte constructii si gazduieste numeroase evenimente. Mai multe despre Sibiu aici .

In perioada carantinei multi angajati care au putut lucra de acasa au inchiriat o casa la munte si au stat acolo pe perioada pandemiei. Altii au beneficiar de tot concediul de odihna apeland si la cateva zile din concediu medical pentru a se detasa de oras si rutina zilnica.

Cand vine vorba de arhitectura remarcabila, Oradea ocupa un loc de top, cu palatele sale Art Nouveau, care au contribuit la plasarea sa in reteaua europeana care cuprinde orase cu un bogat patrimoniu de acest tip.

Exista multe de descoperit in stucuri, decoratiuni si fierarie ale cladirilor si un Muzeul Art Nouveau deschis anul trecutin casa orasului Darvas - La Roche. O plimbare pe pasarela Republicii va dezvalui multe cladiri in stilul secesiunii si va permite vizitatorilor sa simta ritmul orasului. Cetatea Oradea reconditionata este un alt site pe lista de nevazute si decorul festivalului anual medieval al orasului.

Oradea gazduieste, de asemenea, unul dintre cele mai mari complexe in stil baroc din sud-estul Europei, unde vizitatorii pot vedea Palatul Baroc (Palatul Episcopal), menit sa fie o copie mai mica a Palatului Belvedere din Viena. Mai multe despre Oradea aici .

Un sit de patrimoniu UNESCO din 1999, centrul istoric al Sighisoarei este un alt loc de vizitat pentru a vedea ce a insemnat cultura sasilor transilvaneni in regiune. Vizitatorii pot descoperi zidurile si turnurile fortificate - printre ele cel mai cunoscut Turn al Ceasului si aleile sale pietruite aliniate de cafenele si magazine de artizanat. Vizitatorii pot descoperi, de asemenea, povestea lui Vlad Dracul si pot vedea cum se leaga de Vlad tepes - personajul fictiv inspirat de acesta din urma poate fi intalnit destul de des in oferta de suveniruri turistice disponibile.

Pentru a explora in continuare patrimoniul sasesc din regiune, calatorii se pot indrepta spre Medias , un burg mai putin cunoscut decat Sibiul si Sighisoara, dar care se mandreste cu istoria si patrimoniul sau vechi de secole - un punct culminant este Biserica Sf. Margret, o emblema a orasului.

Mai multe despre Medias aici . Medias poate servi si ca baza pentru explorarea mai multor sate sasesti, inclusiv Valea Viilor, Mosna, Bazna si Biertan. in timpul verii, dealurile Transilvaniei pot fi explorate si cu bicicleta. Mai multe despre traseele de biciclete disponibile aici.