Lectii de afaceri invatate din poker

  • Miercuri, 4 Noiembrie 2020
  • Afaceri

Acestea sunt cateva lectii de afaceri pe care le putem invata de la poker:

Lectii de afaceri invatate din poker

Selectati bine piata

O decizie importanta in poker este alegerea mesei in care se joaca, un tabel cu jucatori buni sau unul in care exista mai multi concurenti, va prezenta mai putine sanse de castig. Ceva similar se intampla in afaceri, pentru a reusi, trebuie sa alegem cu grija afacerea in care sa ne aventuram; cu cat concurentii sunt mai putin capabili, sau mai putini, cu atat mai mari sunt sansele noastre de succes.

Creati un brand bun

Atat in ​​poker, cat si in afaceri, un brand bun are o importanta deosebita. In poker, recunoasterea ca un jucator bun va influenta performanta altor jucatori, de exemplu, ei nu vor fi atat de agresivi si mai conservatori.

In timp ce in afaceri, avand un brand bun, fie ca este vorba de marca produselor, reputatia afacerii sau reputatia pe care o are (marca personala), va permite consumatorilor sa recunoasca, sa aiba incredere si sa aleaga una.

Asumati-va riscuri

Pentru a castiga in poker trebuie sa ne asumam riscuri, dar, atata timp cat stim cand sa facem acest lucru; de asemenea, nu ar trebui sa riscam niciodata mai mult decat suntem dispusi sa pierdem.

Acelasi lucru se intampla si in afaceri, pentru a avea succes, trebuie sa riscam, dar atat timp cat stim cand sa facem acest lucru, si intotdeauna punem o limita la ceea ce putem risca.

Pregatiti-va bine

Daca vrem sa fim buni la poker, trebuie sa ne pregatim bine; pentru asta putem citi carti, urmarim cele mai bune lucruri, ne inconjoaram de jucatori buni si, mai presus de toate, practicam.

Daca doriti sa fiti bun in afaceri, trebuie sa fiti bine instruiti, cititi carti, invati de la oameni care au fost antreprenori de succes si, mai presus de toate, puneti in practica ceea ce ati invatat.

Distrati-va

Pentru a deveni foarte bun la poker, trebuie sa iubiti jocul, trebuie sa va distrati si sa nu va concentrati doar pe bani. Mai mult, daca va concentrati doar pe bani, este posibil sa pierdeti concentrarea si claritatea si, prin urmare, performanta va scadea.

Aveti rabdare

In poker trebuie sa ai rabdare si sa gandesti pe termen lung, nu trebuie sa fortezi victoria, ci sa ai rabdare si sa astepti momentul potrivit; trebuie sa stii ca nu conteaza prea mult pierderea unui joc, lucru important este ceea ce se intampla la sfarsitul jocului.

Acelasi lucru se intampla in afaceri, pentru a obtine succes, trebuie sa aveti rabdare si sa nu cautati recompense imediate, dar ganditi pe termen lung; nu ar trebui sa fortati succesul, ci sa fiti rabdatori si sa progresati putin cate putin.