Jucarii in functie de varsta copilului

Jucarii in functie de varsta copilului Jucarii in functie de varsta copilului

Pe piata, oferta de jucarii este atat de mare si variata, incat este foarte dificil sa decizi asupra celor mai potrivite sau a celor mai bune. Ce trebuie luat in considerare atunci cand alegeti o jucarie pentru un copil? Conde.ro a pregatit cateva sfaturi si sugestii pentru a alege cele mai bune jucarii pentru copii in functie de varsta.

0-6 LUNI: Copii au nevoie de jucarii care sa ii ajute sa-si descopere corpul si sa distinga diferite texturi, forme si culori. Jucarii zornaitoare, papusile de cauciuc, covoarele cu activitati, jucarii muzicale, etc.

7-12 LUNI: Copilul incepe sa exploreze obiectele si sa recunoasca vocile. Bile senzoriale, jucarii sonore, balansoare si premergatoare.

13-18 LUNI: Copiii la aceasta varsta stiu deja sa mearga si sa recunoasca proprietatile obiectelor. Cuburi, biciclete cu roti si carucioare.

1 9-24 LUNI: Copilul vorbeste si intelege, incepe sa descopere imprejurimile. Masini, biciclete, tabla de scris, instrumente muzicale, papusi si animale.

2-3 ANI: Incep sa fie curiosi de nume si imita scene familiare. Triciclete, lopeti, cuburi, jocuri puzzle, tablouri, telefoane si papusi.

3-5 ani: Copilul incepe sa intrebe, sa invete cantece si sa se joace cu prietenii sai. Biciclete, tabla, magnetofoare, povesti, marionete si papusi articulate.

6-8 ANI: Copilul stie sa adauge si sa scada, sa citeasca si sa scrie. Skateboard-uri, masini cu telecomanda, jocuri manuale, intrebari si experimente.

9-11 ANI: Sunt interesati de activitati complicate. Accesorii sportive, jocuri de strategie si reflectie, audiovizuale, electronice si experimente.

MAI MULTE DE 12 ANI:  Putin cate putin, dorinta de joc dispare si isi construiesc propria identitate. Carti, muzica si jocuri video.

Cele mai bune jucarii nu sunt cele mai scumpe, dar cele care ofera mai mult timp de joc si se adapteaza gusturilor, caracterului si momentului evolutiv al copilului. Si amintiti-va: sunt necesare pentru dezvoltarea copilului, dar nu ii scutesc pe parinti de joaca cu copiii lor.