Invata cum sa scapi de insomnii

Insomnilie:Leganata de plutirea unei corabii cu panze albe pe o mare de smarald, discuti cu Kevin Costner strategia pe care trebuie sa o adopti pentru a-i indeparta pe paparazzi de pe mal cand, de-o data, un val imens rastoarna nava si te arunca in apa inghetata. Tresarire. Este bebelusul care a facut o rasucire completa in lichidul amniotic. Imposibil sa adormi din nou, iar imaginea lui Kevin Costner piere… Minute in sir, care iti par ore, te sucesti si te rasucesti in pat… Bebelusul se agita. Nici el nu mai doarme. Te scoli si te asezi in fata televizorului. Programul de noapte nu este ce ti-ai dori, dar este mai bine decat sa-ti trezesti pentru a nu stiu cata oara sotul. Ieri seara te-a implorat sa­I lasi sa doarma macar o noapte de la un cap la altul….

Insomniile nu trebuie sa te alerteze. Ele nu au nici un efect asupra bebelusului, care are un ritm de somn independent de al tau. Pe de alta parte, ele sunt greu de suportat. Cu atat mai mult cu cat numarul de pozitii confortabile se reduce la foarte putine.

Pentru a limita insomniile :

  • Mananca usor seara
    • Suprima ceaiul si cafeauai
  • Bea lapte sau un ceai de tei
  • Fa o baie inainte de a te culca, nu prea calda

In cazul in care ai dificultati reale de a adormi, discuta cu medicul. El iti va prescrie un somnifer usor si inofensiv pentru copil. Nu lua niciodata sedative fara avizul medicului. Unele din ele sunt periculoase pentru copil.

Crampe trecatoare, dureri de spate, miscarile bebelusului… Sfarsitul sarcinii nu este propice noptilor lungi, dormite dintr-o bucata. Te trezesti des, cautand o pozitie mai confortabila pentru a readormi. Te poti culca in orice pozitie, fara teama de a zdrobi bebelusul. Punga de lichid il protejeaza de orice comprimare.

Moasele sustin ca una din pozitiile cele mai confortable consta in a te culca pe partea stanga cu piciorul drept indoit, sprijinit pe o perna. Prin incercari vei gasi pozitia care sa-ti convina cel mai mult. Nu ezita sa-ti ridici picioarele si sa folosesti un munte de perne.