Cum sa scapi de durerile de cap cu cofeina

Dacă îți place cafeaua, probabil că ești familiarizat cu durerile de cap cu cofeină. Am fost cu toții acolo – am rămas fără boabele de cafea preferate și nu am avut nicio clipă să ajungem la Starbucks și atunci începe durerea de cap. Durerile de cap apar atunci când există o creștere a fluxului de sânge către creier, ceea ce pune presiune asupra nervilor și duce la senzația de durere.

Când vine vorba de cofeină, există cantitatea potrivită care te poate ajuta să înfometezi durerea de cap, deoarece cofeina îți îngustează în mod natural vasele de sânge și ameliorează presiunea. Acesta este motivul pentru care majoritatea medicamentelor pentru migrenă includ cofeină. Pe de altă parte, consumul de prea multă cofeină îți poate da dureri de cap, deoarece corpul tău se obișnuiește cu o anumită cantitate de cofeină în fiecare zi și când încetezi să bei atât de mult, fluxul de sânge se reped înapoi în creier, provocând o durere de cap.

Pentru a scăpa de durerile de cap, începeți mai întâi să beți multă apă - cofeina tinde să vă deshidrateze, ceea ce agravează durerea de cap, așa că începeți-vă ziua cu apă în loc de cafea.

Aceste dureri de cap te-ar putea împinge să faci curcan rece cu cofeină, dar aceasta nu este cea mai bună opțiune. În schimb, începeți să reduceți încet. Dă-ți timp corpului să se adapteze la tot mai puțină cofeină pe zi și durerile de cap vor trece și ele. 200 de miligrame de cofeină pe zi sau mai puțin este numărul pe care doriți să îl vizați.

De asemenea, începeți să utilizați surse naturale de energie în loc să vă bazați pe cofeină în fiecare zi, dormind bine, primind mai multă lumină solară și făcând yoga sau meditație.