Intre 2 si 7 ani sunt momente cruciale pentru dezvoltarea creierului

Copiii sunt mult mai deștepți decât le aduc adulții. Poate că știm inconștient cu toții, dar încercăm să menținem totul împreună atunci când lucrurile sunt haotice, așa că ne prefacem că nu observăm. Poate că copilul tău a observat că în mod frecvent faci greșeala în mașină și ea a început să te întrebe dacă mergi pe drumul cel bun atunci când conduci. Poate că ați observat că în jurul vârstei de 5 ani copilul dumneavoastră este cel mai curios și pare a fi foarte bine informat. Aceasta nu este o coincidență, deoarece între 2 și 7 ani, dezvoltarea creierului este la fel de crucială pe cât va fi, așa că este timpul să investim în această dezvoltare cognitivă cât mai mult posibil.

Perioadele critice în dezvoltarea unui copil se întâmplă în spirite. O perioadă începe la vârsta de doi ani, iar a doua începe în adolescență. Știați că un copil de doi ani va experimenta dublul sinapselor ca adult complet crescut? Sinapsele sunt conexiunile dintre neuroni sau celulele creierului. Acesta este motivul pentru care acești ani sunt atât de importanți și de ce este vital ca copiii să absoarbă cât mai multe informații noi în această perioadă de timp pentru aînvăța și a crește.

Acesta este momentul pentru a investi în dezvoltarea mentalității de creștere a copilului dvs. sau a convingerii că abilitățile lor se pot îmbunătăți pe măsură ce timpul progresează împreună cu efortul. Aceasta este o credință contrară ideii învechite că un copil este înnăscut bun sau „rău” la ceva. Această schimbare a mentalității îi poate ajuta pe copii să învețe, să se dezvolte și să crească de-a lungul vieții.

Este important să lăudăm procesul la fel de mult ca rezultat sau chiar în locul rezultatului. Acest lucru va favoriza o mentalitate de creștere care îi va permite copilului să aprecieze procesul spre deosebire de rezultatul specific. Este o modalitate excelentă de a învăța copiii că eșecul nu este un dezastru, ci o oprire a învățării de-a lungul călătoriei spre succes.

Desigur, este la fel de important să investești și în bunăstarea emoțională și socială a unui copil. Acesta este momentul pentru a experimenta diferite experiențe și hobby-uri, cum ar fi muzica, sportul, matematica, limba și arta. Deoarece creierul lor este atât de maleabil la această vârstă, ei pot câștiga o gamă largă de experiențe în aceste domenii și apoi pot alege cum să-și restrângă interesele mai târziu.

Acesta este, de asemenea, un moment minunat pentru a introduce lecții importante de viață și activități de consolidare a obiceiurilor. De exemplu, îți poți învăța copilul despre importanța finalizării treburilor și să-i asumi sarcina de a finaliza una (sau mai multe!) Treburi care vor fi responsabilitatea lor de acum înainte. În plus, acest lucru îi va învăța despre abilitățile interpersonale, cum ar fi munca în echipă, precum și empatia.

De asemenea, le puteți vorbi despre importanța economisirii banilor, oferindu-le în același timp un borcan sau o pușculiță unde pot începe să economisească bani și să învețe prin propria experiență.

Acesta este momentul în care creierul copilului dvs. va fi cât mai receptiv posibil, așa că încercați să profitați de acest lucru și să le hrăniți curiozitatea și dragostea de a învăța prin noi experiențe și lecții de viață.