Ingrijirea pielii: cum sa o pastram frumoasa si sanatoasa

  • Sâmbătă, 18 Ianuarie 2020
  • Diverse

Curatarea zilnica si hidratarea corespunzatoare va ajuta sa va pastrati pielea sanatoasa si frumoasa. Produsele pentru fiecare tip de piele si pentru fiecare problema a pielii, insotite de obiceiuri bune, sunt esentiale pentru a va simti radiant in fata oglinzii.

Cand ne gandim la piele, reducem ingrijirea mai mult la estetica, dar pentru a mentine o fata proaspata si sanatoasa trebuie sa mergem dincolo de ceea ce vedem si sa ne ingrijim de unele obiceiuri de zi cu zi. In acest fel, din echilibrul dintre sanatate si frumusete, vom gasi in oglinda cea mai buna varianta a noastra. Nu este dificil: trebuie doar sa includeti anumite rutine, care nu dureaza mai mult de cincisprezece minute pe zi.

Dermatologii sustin ca o curatare zilnica, dar delicata si o buna ingrijire hidratanta sunt primordiale pentru a va mentine pielea sanatoasa. Produsele de ingrijire a pielii, alese pentru a se adapta la tipului de piele specific, pot proteja impotriva influentelor externe agresive, cum ar fi soarele, climatul cald si rece si poluarea aerului.

In plus, ele ajuta la calmarea pielii iritate, restabilirea starii sanatoase si prevenirea aparitiei bolilor de piele.

Ingrijirea pielii este intotdeauna integrala, din interior spre exterior. Potrivit specialistilor, „pielea este o reflectare a modului in care suntem fizic si spiritual„. Prin urmare, multe dintre actiunile noastre zilnice pot afecta sanatatea sau aspectul pielii.

  • Fumatul, consumul de lichide si protejarea pielii de soare sunt trei stalpi ai unei derme sanatoase.
  • Consumul unei alimentatii sanatoase este esential; Daca dieta dvs. se bazeaza pe alimente fast-food, zaharuri si grasimi, va vor afecta pielea. Cel mai bine este sa includeti alimente bogate in antioxidanti, cum ar fi seminte (in si floarea-soarelui), fructe (capsuni, afine, mure si prune), rosii si ardei gras rosu, cartofi dulci, iaurt, somon si spanac.
  • Trebuie sa dormiti intre 7 si 8 ore pe zi, deoarece este momentul in care organismul trebuie sa se recupereze din activitatile desfasurate in timpul zilei. In plus fata de energia de reincarcare si repararea muschilor, in timpul somnului se repara si creeaza noi tesuturi si celule. De aceea, atunci cand reduceti timpul de somn, atat in ​​calitate cat si in cantitate, pielea rezista.
  • Beti multa apa: este esentiala pentru sanatate. Trebuie sa beti cel putin doi litri pe zi. Pe langa faptul ca este revigoranta, asigura umiditate pielii, ceea ce impiedica aparitia ridurilor.